وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در نشست روز یکشنبۀ (۲۷ نوامبر) در قاهره، اعلام کردند تحریمهای جدیدی علیه حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، اعمال خواهند کرد.
وزیر امور خارجه قطر گفت، به جز عراق و لبنان، ۱۹عضو از ۲۲ عضو اتحادیه عرب با اعمال تحریمها موافقت کردند.
تحریمها شامل خودداری از سرمایه گذاری در طرحهای اقتصادی و مبادلات مالی با بانک مرکزی و نیز مسدود کردن داراییهای مقامات دولتی و ایجاد ممنوعیت سفر برای آنان است.
نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب، برای این که دخالت نیروهای خارجی همانند ناتو، آن گونه که در لیبی اتفاق افتاد در سوریه تکرار نشود، گفت:«تمام سعی ما این است تا از دخالت (در سوریه) جلوگیری کنیم اما اگر جامعه بین الملل ما را در این کارمان جدی نیافت، نمیتوانم تضمین دهم که از سوی آنان دخالتی صورت نپذیرد.» وی همچنین افزود:«آنچه در این لحظه به آن نیاز هست، آتش بس است، پایان دادن به خشونت و خونریزی است. همه این تصمیمات قبلا گرفته شده و اعلام شده است از جمله آزادی بازداشتیها و اعزام نمایندگانی از اتحادیه عرب، تا اجرا شدن یا نشدن تصمیمات گرفته شده مشخص شود.»
در واکنش به تحریمها، ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه، اتحادیه عرب را متهم به فراهم آوردن زمینه دخالت نیروهای خارجی در این کشور کرده است.
سوریه کشته شدن سربازان دولتی بدست افراد مسلح را شاهدی میداند بر ادعای خود که هدفش از برخورد با معترضان را نه سرکوب، بلکه مبارزه با گروههای مسلح و تامین امنیت کشور میداند.
بنا به سازمان ملل متحد از آغاز اعتراضات در ماه مارس تاکنون ۳۵۰۰ نفر در تظاهرات، خشونتها و ناآرامی های سوریه کشته شدهاند.