شهر لیون فرانسه به مدت یک هفته، مرکز جهانی وب بود. این فرصتی برای گردهم آوردن دست اندرکاران مهم این عرصه از جمله سر تیم برنرز-لی بود.
این دانشمند بریتانیایی در سال ۱۹۸۹ میلادی World Wide Web یا وب جهان گستر را اختراع کرد. وب جهان گستر عمدهترین محیط خدماتی اینترنت است که امکانات چندرسانهای برای دستیابی به دادهها٬ اطلاعات، فایلها و دانش را در اختیار کاربران قرار میدهد.
سر تیم برنرز-لی میگوید: «در فیزیک در مورد آنچه فکر میکنید آزمایش هایی انجام میدهید. آنچه ما در اینترنت انجام میدهیم را برخی اوقات، مهندسی فلسفی مینامند. چون جهانهایی را که کاملا از هم متفاوتند ابداع میکنیم. ما جهانی را تصور کردیم که در آن ای-میل میفرستیم. نام خود را در بخش فرستنده مینویسید و آدرس ای-میل شخصی دیگر را در قسمت گیرنده میگذارید و سیستم آن را میفرستید. این جهانی است که ما تصور کردیم.»
این رویداد که WWW۲۰۱۲ نامیده میشود، توسط کنسرسیوم وب جهان گستر که بنیانگذارش سر تیم برنرز-لی است، برگزار میشود. شرکتهای بزرگ وب و انفورماتیک مانند گوگل، یاهو و مایکروسافت در این رویداد سالانه حضور دارند.
برنامه نویسان، متخصصان انفورماتیک، توسعه دهندگان و پژوهشگران در آتلیهها و میز گردهای مختلف شرکت کرده و درباره شبکههای اجتماعی و شیوههای مختلف استفاده از اینترنت گفتگو میکنند.
پرابکار رغوان معاون رییس مهندسی گوگل میگوید: «ما نوههای تیم برنرز-لی هستیم. او الهام بخش این دیدگاه بود و پانزده یا بیست سال پیش چند تصمیم ساده برای ابدع وب گرفت که به توسعه شگفت انگیز آن انجامید و از چیزی کوچک در سالهای نود و ۹۲ میلادی به موفقیتی چندین میلیارد دلاری تبدیل شد. جهان پیچیدهتر میشود و شبکهها بیشتر میشوند و همه به هم وابستهایم. اقداماتی که انجام میدهیم فرامرزی، فراتر از جوامع و فرازبانی است. مهمترین نکته این است که اصول اینترنت در برابر موانع مختلف، قوی و مطمئن باشد.»
تیم برنرز-لی از وب آزادتر با آزادی بیشتر دادهها دفاع میکند. در افق دید او اپل و آی پد، فیسبوک و دادههای شخصی و گوگل با سیستم آندروئید قرار دارد.
پراباکار رغوان ادامه میدهد: «بنیانگذاران وب جهان گستر، سیستمی بر مبنای باز بودن و اینکه هر کس میتواند آنچه میخواهد منتشر کند، ابداع کردند و هیچکس نمیتواند مانع شما شود. کاربران، فعالانه دادهها را در وب به نمایش میگذارند و البته این دادهها باید آزاد باشد تا مردم بتوانند از آنها برای ایجاد ارزشها یا خدمات جدید استفاده کنند.»
پدر وب درباره این پرسش که آیا اینترنت یک حق بشری است، هشدار میدهد و میگوید که این مفهوم در یک جهان دیجیتالی به دلیل امنیت و سود، معنی فلسفی خود را از دست میدهد.
سال آینده این رویداد در ریودوژانیروی برزیل برگزار خواهد شد.