در سومین سالگرد دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران که تظاهرات و در پی آن سرکوبهای وسیع معترضان به نتایج انتخابات را در شهرهای مختلف به همراه داشت، شورای هماهنگی راه سبز امید، تشکل عمده نزدیک به جنبش اصلاح طلبان موسوم به جنبش سبز، با انتشار بیانیهای از طرفداران این جنبش خواسته است بار دیگر به نشانه اعتراض در اماکن عمومی گردهم آیند.
در همین حال، مصطفی تاجزاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت اسلامی که در حال حاضر زندانی است، با انتشار نامهای سرگشاده به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، گفته است که تغییر وضعیت فعلی سیاسی در ایران، به تصمیم رهبری بستگی دارد و افزوده است که «شرایط موجود و نحوه برخورد با ناراضیان بر اساس تصمیم رهبری سازمان یافته است.»
در جریان سرکوب گسترده معترضان به نتایج انتخابات، هزاران نفر بازداشت، محاکمه و زندانی شدند. برخورد شدید با معترضان که در برخی موارد، طبق تصاویر مستند، شامل تیراندازی مستقیم به تظاهرکنندگان بود، و نیز شکنجه زندانیان سیاسی که هنوز بسیاری از آنها همچنان در بند هستند، نگرانی گسترده بین المللی را در پی داشت. میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد اصلی آن انتخابات نیز همچنان در حصر خانگی به سر میبرند.
طبق گزارش سایت اینترنتی جرس، شورای هماهنگی راه سبز امید در بیانیه خود به مناسبت سومین سالگرد انتخابات جنجالی سال ۸۸، مردم را به شرکت به تجمع اعتراضی «سکوت» در اماکن عمومی به ویژه در پارک های اصلی شهرها فراخوانده است. در این بیانیه آمده است که «با اعتراضات پس از انتخابات، جنبشی مدنی و خشونت پرهیز بروز کرد، جنبشی که حاصل خواست مردم ایران برای تغییر روندهایی است که کشور را از فرآیندهای تصمیم گیری عقلانی مبتنی بر منافع بلندمدت ملی، دور میسازد.»
این شورا، دولت محمود احمدینژاد را «دولت کودتا» نامیده و میگوید کارنامه سه ساله این دولت حاکی از گسترش بیسابقه فقر، فساد و تبعیض و نقض بدیهیترین حقوق شهروندی است.
در حالی که مقامات حکومت ایران، رهبران معترضان به نتایج انتخابات را «سران فتنه» خواندهاند و آنان را به نادیده گرفتن نتایج انتخابات متهم میکنند، طرفداران جنبش سبز، در مقابل، رخدادهای پس از ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ را «کودتای انتخاباتی» مینامند.
نامه سرگشاده به رهبر
مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی پیشین وزارت کشور که در پی ناآرامی های پس از انتخابات در زندان به سر میبرد، در نامهای سرگشاده به آیت الله خامنهای، انتخابات سه سال پیش را «پرابهامترین و ناسالمترین» انتخابات تاریخ ایران نامیده است.
وی با تاکید بر عدم پیگیری شکایتها در باره تقلب در انتخابات، به سخنرانی نماز جمعه آیت الله خامنهای، هفت روز پس از انتخابات و سپس سرکوب گسترده معترضان اشاره دارد.
آقای تاجزاده در نامه خود خطاب به رهبر ایران، او را هنگامی که از اعتراضات مردم بحرین حمایت میکند، در قبال اعتراضات در ایران، به درپیش گرفتن معیارهای دوگانه متهم میکند و میافزاید «گزارش کمیته حقیقت یاب در بحرین در حضور امیر آن کشور خوانده شد اما در ایران به گزارشهای مربوط به قتل معترضان در بازداشتگاه کهریزک هیچ توجهی نشد.»
او چنین نتیجه گیری میکند که «هم مخالفان و هم طرفداران بر این باورند که شرایط موجود و نحوه برخورد با ناراضیان براساس تصمیم رهبری سامان یافته است.» مصطفی تاجزاده از آیت الله خامنه ای میخواهد که در این باره رفع ابهام کند.