دولت کلمبیا با شورشیان فارک، بزرگترین گروه شورشی این کشور، برای پایان دادن به خشونتهایی که تاکنون جان هزاران نفر را گرفته مذاکره میکند.
خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری کلمبیا این تصمیم دولتش را در سه شرط خلاصه کرد.
وی گفت:«اول، از اشتباهات گذشته درس میگیریم تا تکرار نشوند. دوم، هر سیاستی که در پیش گرفته میشود باید برای پایان دادن به مناقشه باشد و نه ادامۀ آن. سوم، عملیات و حضور نظامی ارتش در هر وجب از خاک کلمبیا ادامه خواهد یافت.»
ارتش آزادیبخش ملی موسوم به ای اِل اِن، دومین گروه شورشی کلمبیا، نیز میگوید برای دستیابی به صلح، مایل به گفتگو با دولت است اما تا آغاز گفتگوها عملیات نظامی را متوقف نمیکند.
آیا کلمبیاییها به پایان یافتن پنج دهه خشونت در کشورشان خوشبین هستند؟ ویلیام گومز، جوان کلمبیایی میگوید:«بهترین شیوه، اتخاذ تصمیمات شفاف از سوی هر دو طرف است، شورشیان بایستی به پای میز مذاکره نیایند مگر با هدف پایان دادن به جنگ.»
اما هکتور رِییس، که به نتیجه مذاکرات خوشبین نیست، میگوید: «فکر نمیکنم هنوز آماده صلح باشیم، فارک بارها ما را گول زده است، این بار هم میخواهند چنین کنند.»
نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا موسوم به فارک که خود را «ارتش خلق» و حامی «دهقانان» مینامد در دهه ۶۰ میلادی تشکیل شد. این گروه شورشی چپگرا در سالهای اخیر از نیروهای ویژۀ کلمبیایی که توسط آمریکاییان آموزش داده شده و از تکنولوژی برتر بهره میبرند، ضربات سختی دیده است.
قرار است مذاکرات صلح فارک با دولت کلمبیا ماه اکتبر در اسلو، پایتخت نروژ آغاز و در هاوانا، پایتخت کوبا ادامه یابد.