مجمع جهانی اقتصاد امسال در داووس سوئیس، موضوعی اصلی دارد و آن تصمیم اخیر دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا به برگزاری یک همه پرسی در خصوص ادامه عضویت یا خروج این کشور از اتحادیه اروپاست.
دولت محافظه کار آقای کامرون خواهان اختیارات بیشتر برای بریتانیا در اتحادیه اروپاست و برای دستیابی به آنچه میخواهد، با دست اتحادیه اروپا را پس میزند و با پا پیش میکشد.
در همین راستا، وی بار دیگر در نشست داووس، آنچه را که در لندن گفته بود تکرار کرد.
آقای کامرون گفت:«هدف بریتانیا پشت کردن به اروپا نیست، بلکه کاملا بر عکس است. آنچه ما مطرح کردهایم، به چگونه رقابتیتر، بازتر و انعطاف پذیرتر کردن اتحادیه اروپا باز میگردد و اینکه چگونه جایگاه بریتانیا در اتحادیه مستحکم شود.»
در این نشست، فردریک راینفلِت، نخست وزیر سوئد، فائق آمدن بر تفاوتها و تفاهم را محور واکنش خود به تصمیم اخیر دولت بریتانیا قرار داد.
وی گفت:«بیش از شش سال است که در شورای اتحادیه اروپا هستم و همیشه شاهد تفاوتها بودهام. هسته همکاری اروپایی را احترام به تفاوتها و همکاری تشکیل میدهد. دیروز آنگلا مرکل هم بدان اشاره کرد و گفت که دیوید کامرون این مشکلات را دارد، و ایدههایی برای اروپا، بیایید به آنها گوش بسپاریم و درباره اشان گفتگو کنیم.»
نیلی کرواس، کمیسر اتحادیه اروپا نیز گفت:«با جملهای مثبت شروع کنم، اینکه هر دو رهبر، مرکل و کامرون، موافق اتحادیه اروپا هستند و تعجبی ندارد که با تفاوتهای فرهنگی در کشورهایشان، دنبال خواستههای متفاوت خود هستند.»
در نشست داووس، آقای کامرون سخن تازهای در خصوص عضویت کشورش در اتحادیه اروپا نگفت، اما سعی کرد تا از رنجش رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بکاهد و رضایت خاطر و آسودگی خیال آنان را فراهم کند.
ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز می گوید:«خب، برخی اینجا در داووس استدلال می کنند که شبح یک رفراندوم در بریتانیا ارمغانش بلاتکلیفی بیشتر است. دیگران ضمن استقبال از تقابل آرای رقابتی تر، ترسشان از بی تفاوتی ها ست.»