روباتها با دید سه بعدی، در خدمت آینده تولید صنعتی

روباتها با دید سه بعدی، در خدمت آینده تولید صنعتی
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

بسته بندی با دست، کاری سخت و کسالت آوراست و باعث افزایش هزینه تمام شده ساخت کالاها می شود.

مهندسان دانشگاه فنی مونیخ روبات سخنگویی را آزمایش می کنند که دید سه بعدی دارد و گفتار انسان را درک می کند و در بسته بندی دستگاههای بزرگ و حجیم الکترونیکی به آنها کمک می کند.

این یک طرح تحقیقاتی اتحادیه اروپا است و در آن کارگران معمولی با روباتهای هوشمند همکاری می کنند. هدف افزایش تولیدات صنعتی است.

دوربینی نصب شده و زمانی که دستهای روبات اشیاء سنگین را جابه جا کرده و آنها را در بسته ها می گذارد، بر کار آن نظارت می کند. کارگران کارهایی را که نیاز به توان بدنی زیادی نداشته باشد، انجام می دهند. کارولا زویکر، مهندس روبات در این دانشگاه است و می گوید: «یک سیستم نمایش وجود دارد که کالایی را که باید بسته بندی شود، شناسایی می کند و سپس جای آن را تشخیص می دهد. پس از آن روبات آن را جابه جا کرده و با دقت و احتیاط در جعبه می گذارد. اگر هم مشکلی وجود داشته باشد، با دخالت کارگران معمولی برطرف می شود.»

روباتها می توانند اشیاء با اندازه و حجم مختلف را جا به جا کنند. از این رو، سازندگان سیستم بسته بندی آنها را روی محصولات مختلف اجرا کنند. هر مرحله کار، با کمک کامپیوتر و فرمانهای صوتی، قابل تغییر است.

برنامه ریز روبات در دانشگاه فنی مونیخ می گوید: «کاربران نهایی این فن آوری نیاز نخواهند داشت که کارشناسان و متخصصان به کارخانه بیایند و روباتها را برای بسته بندیِ محصولاتِ جدید، دوباره برنامه ریزی کنند. این امر باعث صرفه جویی شده و هدفشان را هم تامین می کند.»

خانم زویکر در مورد امکانات آتی این طرح پژوهشی می گوید: «این پروژه سهم مهمی در توسعه سازوکارهایِ قابل انعطاف روباتها برای چنگ زدن و برداشتن اجسام و پیشبرد همکاری میان انسان و روبات خواهد داشت. این طرح، همچنین با شیوه برنامه ریزی ساده و سریع خود امکانات جدیدی برای صنعت فراهم خواهد کرد.»

این روباتها محصول مشترک سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف هستند. هارالد بائر، مهندس سیستمهای تطبیقی و ربوتی در مورد رویکردهای این طرح می گوید:« پروژه ما مجموعه ابزارهایی خلق می کند که در بردارنده مهارت ها وتوانایی های روباتی ست و می توان با سهولت از آنها برای کاربردهای کاملا جدید، استفاده کرد. تمرکز این طرح بر جایگزینی روباتها به جای کارگران واقعی نیست. هدف این طرح این است تا با ایجاد محیطهای کاری ارگونومیک و مناسب با فعالیتهای انسان، از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری کند. همچنین کارگران را از انجام کارهای خسته کننده و کسالت بار خلاص می کند.»

ماشینها هنوز توانایی رقابت با بینش وانعطاف پذیری انسان را ندارند. با این حال استفاده از این روباتها، آینده تولید صنعتی را روشن خواهد کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فناوری تازه تشخیص ذرات آلاینده هوا

ریزجلبک‌ها، تحولی بزرگ در صنعت تولید مکمل‌های غذایی

موزه مجازی از آثار هنر زیرزمینی کمونیسم در مجارستان