افزایش نگرانی های بین المللی با آغاز حملات هوایی روسیه در خاک سوریه

افزایش نگرانی های بین المللی با آغاز حملات هوایی روسیه در خاک سوریه
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

آغاز حملات هواپیماهای جنگنده روسیه به مواضع مخالفان بشار اسد در خاک سوریه، بر نگرانی ها و تنش های بین المللی افزوده است و پیش بینی می شود به این

آگهی

آغاز حملات هواپیماهای جنگنده روسیه به مواضع مخالفان بشار اسد در خاک سوریه، بر نگرانی ها و تنش های بین المللی افزوده است و پیش بینی می شود به این ترتیب بر فجایع این جنگ خونبار، بیش از گذشته افزوده شود.

مسکو رسما اعلام کرده که هدفش از این حملات، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در منطقه است اما به گفته نیروهای ائتلاف به رهبری واشنگتن، این تنها علت حضور نظامی روسیه نیست بلکه کرملین با پوشش «مبارزه با تروریسم» قصد حمایت از متحد دیرین خود، بشار اسد را دارد.

اولین مناطقی که توسط جنگنده های روسیه بمباران شدند ادلب، حما و حمص بودند یعنی مناطقی که محل استقرار احرار الشام، جیش الاسلام و جبهه النصره است و نیروهای داعش یا در آنجا حضور ندارند و یا به ندرت دیده می شوند.

فرانسه، آلمان، قطر، عربستان سعودی، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا روز جمعه بار دیگر نسبت به دخالت نظامی روسیه در درگیریهای سوریه هشدار دادند. این کشورها طی بیانیه ای مشترک تاکید کردند که این حملات افراط گرایی را تشدید می کند. آنها از روسیه خواستند تا حملاتش را هرچه سریعتر علیه مخالفان بشار اسد و غیرنظامیان این کشور متوقف کرده و در مقابل، توجهش را به مبارزه با نیروهای داعش متمرکز کند.

بنا بر اعلام دومای روسیه، مداخله نظامی روسیه در درگیریهای سوریه با ۵۰ هواپیما و هلی کوپتر، برای حدود چهار ماه به طول خواهد انجامید. روز پنجشنبه همچنین برای جلوگیری از وقوع هر نوع حادثه میان جنگنده های روسیه و ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن، نشستی به شکل ویدئو کنفرانس میان نظامیان واشنگتن و مسکو برگزار شد.

برای مخالفان بشار اسد تنها راه باقی مانده یافتن راه حلی دیپلماتیک است و برای مجامع بین المللی نیز اکنون این موضوع واضح تر از همیشه است که روسیه در مرکز نبرد در سوریه و احتمالا پایان دهنده آن است.

گفتگوی یورونیوز با سفیر روسیه در اتحادیه اروپا

اقدام بی سابقه نظامی روسیه در سوریه، چه از نظر شدت و چه هدفهایش موجب تعجب محافل شده است. در این باره فریبا مودت، خبرنگار یورونیوز با ولادیمیر چیژوف، سفیر روسیه در اتحادیه اروپا به گفتگو نشست.

یورونیوز: اهداف روسیه برای حضور نظامی در سوریه چیست؟

ولادیمیر چیژوف: روسیه قصد دارد با خطر تروریسم که از سازمان داعش و شاخه هایش ناشی می شود، مبارزه کند. روسیه تنها به ارتش سوریه کمک نمی کند بلکه حدود دو هزار شهروند روس و کشورهای فدراسیون روسیه هستند که به داعش در سوریه پیوسته اند. نمی خواهیم اینها پیروز شده به روسیه برگردند.

یورنیوز: چرا حالا پس از چهار سال ناآرامی در کشور؟

ولادیمیر چیژوف: فکر می کنم اوضاع نه تنها در سوریه بلکه در تمام منطقه خاورمیانه خطرناک شده است. ما می بایست در چهارچوب قوانین بین المللی وارد عمل می شدیم.

یورونیوز: ابزار نظامی روسیه در سوریه قابل توجه است. چند مورد آنرا یاداشت کرده ام: بیست فروند جنگنده، تانک، نفربرهای زره پوش، ابزار نظامی مدرن… این جنگ جهانی سوم است؟

ولادیمیر چیژوف: این جنگ جهانی سوم نیست. حضور روسیه در مقایسه با حضور دیگر کشورهای منطقه چندان گسترده نیست. یورونیوز: آیا روسیه قصد دارد در خاورمیانه برای خود جا باز کند؟

ولادیمیر چیژوف: مسئله لزوما جا باز کردن نیست. بدون تردید ما به حضور خود در خاورمیانه از نظر دیپلماتیک و سیاسی و در صورت لزوم و در چهارچوب قوانین بین المللی نظامی ادامه خواهیم داد.

یورونیوز: آیا پس از ختم عملیات نظامی از سوریه خارج خواهید شد؟

ولادیمیر چیژوف: نمی دانم این عملیات تا کی ادامه خواهد یافت…. تاهنگامی که نیازی برای حضور نظامی روسیه نباشد. ما راههای دیگری برای صرف بودجه نظامی خود داریم.

یورونیوز: چه زمانی این نیاز برطرف خواهد شد؟

آگهی

ولادیمیر چیژوف: زمانیکه خطر تروریسم برطرف و صلح و آرامش برقرار شده باشد.

یورونیوز: در رسانه های غرب سر و صدا راه افتاده که روسیه نه داعش بلکه گروههای مخالف حکومت بشار اسد را هدف قرار داده است…

ولادیمیر چیژوف: گروههای مورد هدف ارتش روسیه داعش و گروههای وابسته به آن از جمله جبهه النصرة است.

یورونیوز: با عملیات نظامی دیگران از جمله آمریکا و فرانسه چطور روبرو می شوید؟

ولادیمیر چیژوف: خبرشان می کنیم! یورونیوز: آیا یک روند سیاسی برای حل بحران را آغاز کرده اید؟

آگهی

ولادیمیر چیژوف: همانگونه که قدرتهای عمده جهان در ژانویه سال دو هزار و دوازده توافق کردند، هرگونه روند سیاسی باید از طرف سوریه آغاز شود. ما نقش میانجی را برعهده نگرفته ایم. تنها محل مذاکره را در اختیار آنها می گذاریم تا بتوانند مستقیما با یکدیگر گفتگو کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشته شدن فرمانده ارشد سپاه در حمله هوایی به ساختمانی در کنار سفارت ایران در دمشق

انفجار مرگبار در منطقه تحت کنترل طرفداران ترکیه؛ خودروی بمب‌گذاری شده در بازاری در شمال سوریه ترکید

حمله هوایی شبانه به شرق سوریه؛ بهروز واحدی از اعضای سپاه پاسداران ایران کشته شد