رهبر جمهوری اسلامی: دشمن می خواهد در انتخابات نفوذ کند

رهبر جمهوری اسلامی: دشمن می خواهد در انتخابات نفوذ کند
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

رهبر جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه با انتقاد از «کسانی که در تخریب شورای نگهبان با دشمن هم‌زبانی می‌کنند» گفت: «آن‌ها می‌خواهند در انتخابات اعمال نفوذ کنند؛ مردم آگاه باشند و در نقطه‌ مقابل خواست دشمن عمل کنند.»

آقای خامنه‌ای که به مناسبت سالگرد تظاهرات ضد سلطنتی ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶، برای «جمعی از مردم استان آذربایجان شرقی» سخنرانی می‌کرد، درباره خواست آمریکا برای اثرگذاری بر انتخابات گفت: «آمریکایی‌ها از اول انقلاب با چند نقطهٔ اساسی از جمله «شورای نگهبان» مخالف بودند. نتوانستند بساط شورای نگهبان را جمع کنند، حالا می‌خواهند تصمیمات آن را زیر سؤال ببرند که معنای آن غیرقانونی بودن انتخابات و مجلس و قوانین مجلس است. می‌خواهند کشور را ۴ سال در خلأ قانونی بگذارند.»

به گزارش سایت رهبر ایران، وی با هشدار نسبت به نتایج انتخابات مجلس گفته است: «مجلس ریل‌گذار حرکت دولت است. اگر مجلس دنبال رفاه مردم، عدالت، گشایش اقتصادی، پیشرفت علم و فناوری و عزت و استقلال باشد، ریل‌گذاری به سمت این اهداف خواهد بود. اگر مجلس، مرعوب غرب و آمریکا باشد، دنبال حاکمیت جریان اشرافی باشد، مملکت را بدبخت خواهد کرد.»

این سخنان آیت الله خامنه‌ای در حالی مطرح می‌شود که شورای نگهبان صلاحیت حدود ۴۹ درصد داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، از جمله بسیاری از کاندیداهای اصلاح طلب را رد کرده‌ است.

آقای خامنه‌ای همچنین با تاکید مجدد بر نقش مجلس خبرگان در انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی گفت: «خبرگان در لحظهٔ لازم رهبر را تعیین می‌کند. اگر اعضای خبرگان، دلبسته‌ انقلاب و ملت، و آگاه و پایدار در مقابل توطئه‌های دشمن باشند یک‌جور عمل می‌کنند. اگر این‌گونه نباشند جور دیگر عمل می‌کنند. لذا دشمن روی خبرگان حساس است.»

رهبر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه از «گفتن حقیقت خسته نخواهد شد»، از «مردم» خواست تا در انتخابات پیش رو آگاه باشند و در نقطه‌ مقابل خواست دشمن عمل کنند.

انتقاد از نتیجه مذاکرات هسته ای

آقای خامنه‌ای با انتقاد از نتیجه مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی گفت: «یکی از اهداف مذاکره‌کنندگان که واقعاً زحمت کشیدند و عرق ریختند این بود که با سرمایه‌گذاری خارجی گشایش اقتصادی ایجاد شود. دو روز قبل مسئول آمریکایی گفت کاری می‌کنیم که کسی جرات نکند در ایران سرمایه‌گذاری کند. اینکه بنده ۱۰ بار گفتم نمی‌شود به آمریکا اعتماد کرد، معنایش این است. دو سال مذاکره، حالا که تمام شد می‌گویند ما نمی‌گذاریم.»

در هفته‌های گذشته، مخالفان عمدتا اصولگرای دولت حسن روحانی، از ادامه رکود اقتصادی، افزایش بیکاری و عدم تاثیر لغو تحریم‌ها بر بازار ایران به شدت انتقاد کرده بودند.

رهبر ایران پیش‌تر بار‌ها بر بی‌اعتمادی خود نسبت به سیاست‌های ایالات متحده آمریکا در مورد ایران تاکید کرده بود. با این حال، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر سابق امور خارجه، در مصاحبه‌ای با روزنامه ایران گفته بود که مذاکرات هسته‌ای با گروه ۵+۱ با میانجیگری عمان که از سال ۱۳۹۱ آغاز شد، با نظر مثبت آقای خامنه‌ای بوده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

عفو‌بین‌الملل گزارش سال ۲۰۲۳ را در خصوص خشونت، سرکوب، سلب آزادی‌ها و نقض حقوق بشر در ایران منتشر کرد

محسن سازگارا به یورونیوز: درگیری نظامی با اسرائیل به سود خامنه‌ای تمام نخواهد شد

میزان هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا