ترکیه؛ سرمایه گذاری شرکتهای بین المللی خودروسازی

ترکیه؛ سرمایه گذاری شرکتهای بین المللی خودروسازی
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

ترکیه به دلیل داشتن موقعیت ژئواستراتژیک و حضورش در مرز میان آسیا و اروپا باعث جذب سرمایه گذاران و صاحبان صنایع بین المللی شده است.

آگهی

ترکیه به دلیل داشتن موقعیت ژئواستراتژیک و حضورش در مرز میان آسیا و اروپا باعث جذب سرمایه گذاران و صاحبان صنایع بین المللی شده است.

بزرگترین شرکتهای بین المللی در این کشور مستقر شده اند. برای نمونه مرسدس بنز یکی از بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در ترکیه به شمار می آید. این شرکت در ۵۰ سال گذشته بیش از ۹۶۰ میلیون یورو برای توسعه خودروسازی در ترکیه سرمایه گذاری کرده است.

خودروسازی مساحت بزرگی از استانبول را به خود اختصاص داده است. ۹۰ شرکت فعال در این حوزه در مساحتی به بزرگی ۳۰۰ هکتار گرد هم آمده اند. درآمد حاصله از این صنعت تنها در این بخش هر ساله بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو است.

آلپر کانجا، معاون ریاست بخش تولید صنعتی خودرو می گوید: «ما از ترکیه به آلمان و فرانسه و جاهای دیگر خودرو صادر می کنیم. باید دلیلی برای این کار وجود داشته باشد. امتیاز ما فولاد و برق نیست. به گمانم نیروی متخصص ما کیفیت محصولات را تضمین می کند.»

شرکت آمریکایی «پروکتر اند گمبل» از ۳۰ سال پیش در ترکیه حضور دارد. یک چهارم محصولات تولید شده این شرکت صادر می شوند. سه چهارم دیگر محصولات در درون ترکیه بفروش می رسد.

تانکوت تورنا اغلو، مدیر عامل این شرکت می گوید: «۲۵ درصد جمعیت ترکیه زیر ۱۵ سال سن دارد. این به بازار رونق می دهد. از سوی دیگر شاهد رشد طبقه متوسط هستیم. این دو عامل در کنار یکدیگر باعث می شوند ترکیه به یکی از بازارهای دلخواه برای فروش محصولات تبدیل شود.»

تاکنون این شرکت آمریکایی ۷۰۰ میلیون دلار بطور ویژه در دو بخش تولید سرمایه گذاری کرده است. سهم سرمایه گذاری این شرکت در سال جاری ۸۰ میلیون یورو بر آورد شده است.

مدیر عامل شرکت پروکتر اند گمبل درباره کمکهای دریافتی شرکتهای بین المللی از سوی دولت ترکیه می افزاید: «در بخش مالیاتی و واردات نیز کمکهایی دریافت می کنیم. گاهی واردات با هزینه کمتری انجام می شود. برای شرکتهای خارجی سرمایه گذاری در ترکیه جذاب است.»

امروزه ترکیه در میان ۲۰ کشور برتر در حوزه صنعت بشمار می رود و پیش بینی می شود تا ۵ سال دیگر در میان ۱۰ کشور نخست قرار گیرد. بی گمان این مرهون سرمایه گذاری در زیر ساختهای صنعتی است. سومین فرودگاه در استانبول در حال ساخت است. از چند ماه گذشته نیز بندری بسیار پیشرفته بهره برداری شده است.

عملیات جابجایی توسط جرثقیلهای تمام خودکار صورت می گیرد. این روش میزان درآمد را افزایش می دهد.

چاگلار یومک، مدیر عملیات این بندر می گوید: « این روش سه امتیاز دارد. نخستین و بزرگترین امتیاز امنیت است. دیگر آنکه راننده جرثقیل بر کارش مسلط است. در نهایت سود دهی کار ۱۵ درصد افزایش می یابد.»

این بندر پیشرفته می تواند اقتصاد ترکیه را پویاتر از گذشته کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بازار داغ ورزش و گردشگری ورزشی در امارات

قوانین تازه در دُبی برای افزایش استفاده از روبات‌ها و خودکارسازی امور

تحولات عرصه فناوری نوین؛ دُبی برای پیشتازی در متاورس خیز برداشته است