مِی؛ اولین رهبری که به دیدار ترامپ شتافت

مِی؛ اولین رهبری که به دیدار ترامپ شتافت
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا راهی آمریکا شد تا اولین رهبر کشوری خارجی باشد که با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید آمریکا دیدار می کند.

آگهی

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا راهی آمریکا شد تا اولین رهبر کشوری خارجی باشد که با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید آمریکا دیدار می کند.

در این سفر سه روزه خانم مِی در فیلادلفیا به همراه دونالد ترامپ در جمع چهره های برجسته حزب جمهوریخواه حاضر خواهد شد.

ترزا می سپس در کاخ سفید در واشنگتن بطور رسمی با دونالد ترامپ دیدار خواهد کرد.

گمان می رود گفتگو پیرامون تجارت دوجانبه و ناتو در کنار موضوعات دیگر محور این دیدار خواهد بود.

خانم می می گوید که آمریکا و بریتانیا می توانند در کنار هم دوباره دنیا را رهبری کنند.

یکی از سخنگویان ترزا می گفته است که او در دیدار با دونالد ترامپ از توافقنامه هسته ای قدرت های جهانی با ایران، موسوم به برجام، دفاع خواهد کرد.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند زوج سیاسی می ترامپ شباهت زیادی به زوج سیاسی دهه ۸۰ میلادی تاچر ریگان دارد. همچنین برکسیت و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان دو پدیده سیاسی که نتیجه آن پیروزی پوپولیسم بوده، نیز شباهتهای زیادی دارند. با توجه به این موضوع آیا می توان گفت رهبران دوکشور از این پس دو متحد جدایی ناپذیر خواهند بود؟

ترزا می اولین رهبر یک کشور اروپایی است که به دیدار ترامپ می رود و او می گوید: «بسیار خوشحال از دیدارم با ترامپ هستم. این نشانه تقویت رابطه محکم بین دو کشور است. بریتانیا و ایالات متحده
رابطه ای بسیاری طولانی از اتحاد و دوستی دارند و می خواهیم کاری کنیم که در آینده نیز همواره در این رابطه دوجانبه منافع ملی دو کشور در نظر گرفته شود.»

اما تفکرات اقتصادی حزب حاکم در بریتانیا که کاملا طرفدار جهانی شدن اقتصاد و پیمانهای تجاری بین المللی است می تواند تضادهای زیادی با تفکرات مقامات دولت جدید ایالات متحده داشته باشد. مقاماتی که در این موضع کاملا با احتیاط عمل می کنند.

ترامپ می گوید: «از این روز به بعد دیگر اولویت آمریکا و آمریکا خواهد بود.»

هر چند ترامپ در موارد بسیاری از برکسیت حمایت کرده است. اما به نظر نمی رسد دوکشور بتوانند مانند گذشته روابط محکم تجاری دوجانبه را حفظ کنند.

بریتانیا در پی قطع نفود در اروپای پس از برکسیت نیاز به یک متحد قوی چون آمریکا دارد اما بدلیل موقعیت جغرافیایی بریتانیا در اروپا دوری کامل از اروپا و نزدیکی به آمریکای ترامپ که نگاه مثبتی به اروپا ندارد به نظر حساب بازکردن روی روابط دوجانبه تجاری کاملا واقع بینانه نباشد.

از سوی دیگر ترامپ بارها تاکید کرده است که با عملکرد ناتو، پیمان آتلانتیک شمالی، موافق نیست.

دونالد ترامپ می گوید: «پیشتر گفته ام که ناتو مشکلات زیادی دارد. چرا که سالها پیش تشکیل شده است. در درجه دوم باید گفت متحدان اروپایی آنچنان که باید و شاید در این سازمان سرمایه گذاری نمی کنند.»

اما بریتانیا یکی از مهمترین کشورهای عضو ناتو است و به نظر می رسد که ترزا می درباره ناتو با دونالد ترامپ مذاکره خواهد کرد. می اعلام کرده است که قادر است ترامپ را در اینباره قانع کند. او همچنین باید درباره توافق هسته ای با ایران و روابط اروپا با روسیه همتای آمریکایی اش را قانع کند. به عقیده تحلیلگران سیاسی دو رهبر بریتانیا و آمریکا بدلیل انزوای سیاسی در قاره های خود اقدام به نزدیکی دوجانبه خواهند کرد اما تفاوت در نگاه و تضاد آنها روی مسایل اقتصادی سیاسی و نظامی است. به همین دلیل شاید هنوز زود باشد تا تعامل و تفاهم بی سابقه تاچر و ریگان دوباره بین دو رهبر کنونی دو کشور برقرار شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

محاکمه ترامپ بخاطر پرداخت حق‌السکوت به یک پورن‌استار وارد چهارمین روز شد

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ آنچه باید پیش از شروع محاکمه کیفری ترامپ بدانیم

دیدار وزیر خارجه بریتانیا با ترامپ؛ چگونه جنگ اوکراین کامرون را به ساحل فلوریدا کشاند؟