وال استریت ژورنال: آمریکا بعد از داعش به سراغ ایران می‌رود

وال استریت ژورنال: آمریکا بعد از داعش به سراغ ایران می‌رود
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

نشریه وال استریت ژورنال با انتشار مقاله‌ای به قلم داین نیسنبوم سیاست آمریکا در قبال ایران در دوران پس از داعش را بررسی کرد. نویسنده در تحلیل خود می‌نویسد که پس از شکست داعش در عراق و سوریه، آمریکا بر روی ایران به عنوان تهدید بزرگتری متمرکز می شود.

به گفته نویسنده افزایش قدرت نظامی و گسترش نفوذ ایران در منطقه زنگ خطر را برای آمریکا به صدا درآورده و این کشور و همپیمانانش، تل‌آویو و ریاض را نگران کرده است.

ماموریت جدید نظامیان آمریکایی در سوریه

این تحلیلگر می‌نویسد، هربرت ریموند مک‌مستر، مشاور امنیت ملی آمریکا تا سال آینده میلادی استراتژی جدید آمریکا در سوریه را تدوین خواهد کرد. بر این اساس یکی از مهمترین اهداف در تدوین استراتژی جدید این است که آمریکا و ۲ هزار نیروی نظامی‌اش در سوریه چطور با ایران مقابله کنند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا پیش از این گفته بود که نیروهای نظامی این کشور فعلا در سوریه باقی خواهند ماند تا مانع سلطه دوباره داعش شوند. با این توضیح احتمال دارد که این نیروها برای یک منظور دیگر نیز استفاده شوند و آن جلوگیری از حضور نظامی ایران در سوریه و قطع محور ارتباطی ایران با لبنان باشد تا تهران نتواند با برقراری راه‌های امن در سوریه، سلاح و تجهیزات برای متحدانش در مرزهای اسرائیل ارسال کند.

اظهار نظر مارک دابوویتز، مدیر بنیاد دفاع از دموکراسی که از سازمان‌های نزدیک به دولت دونالد ترامپ به شمار می‌رود این فرضیه را تایید می‌کند. او گفته است که حضور نظامیان آمریکا در سوریه باید بر روی «خنثی کردن سیاست‌های ایران» متمرکز شود. وی می‌افزاید که بدون حضور نظامی آمریکا در سوریه قدرت چانه زنی سیاسی وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: 

تغییر استراتژی نظامی ایران در سوریه

لاوروف: حضور ایران در سوریه مشروع است

چالش‌های پیش روی آمریکا

هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه اکتبر طرح مقابله با نفوذ ایران را می‌پروراند، نظامیان آمریکایی در منطقه مشغول نابودی داعش در عراق و سوریه بودند. این فرصتی بود برای ایران تا بر نفوذش در سوریه بیافزاید.

برآورد مقامات آمریکا نشان می‌دهد که تهران و متحدانش ۸۰ درصد از نیروهای تازه نفس هوادار بشار اسد را تامین می‌کنند. تخمین زده می‌شود که ۱۲۵ هزار نیروی ایرانی در سوریه حضور دارند. 

با این وجود تغییر رویه آمریکا و تمرکز بر روی ایران، واشنگتن را با چالش‌های متعددی روبرو می‌کند از جمله اینکه ممکن است نظامیان آمریکایی در منطقه هدف حملات مرگبار قرار گیرند.آمریکایی‌هایی که در عراق جنگیده‌اند خاطرات انفجارهایی را که گروه‌های تحت حمایت ایران تدارک می‌دیدند را فراموش نکرده اند.

به همین دلیل است که مایکل پامپئو، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی، سیا، در نامه اخیر خود به قاسم سلیمانی اخطار داده بود که واشنگتن، ایران را مسئول هرگونه حمله به منافع آمریکا توسط نیروهای تحت امر او می‌داند. اگرچه آقای سلیمانی نامه رئیس سیا را نگرفت و نخواند.

**بیشتر بخوانید: **

پیام رئیس سیا به قاسم سلیمانی؛ نامه‌ای که هرگز گشوده نشد

چرا قاسم سلیمانی نامه رئیس سیا را 'نمی‌گیرد و نمی‌خواند'؟

نظامیان ایران در مرزهای اسرائیل

دولت ترامپ نشان داده است که از تقابل مستقیم با ایران پرهیز نمی‌کند. در تابستان گذشته ارتش آمریکا دو پهپاد ایران را که در جنوب سوریه بر فراز نیروهای آمریکایی پرواز می‌کردند هدف قرار داد و ساقط کرد. اگرچه این اتفاق به تنش نکشید اما نشان داد که رویارویی آمریکا و ایران در سوریه احتمال ناممکنی نیست.

مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از این اخطار داده بود که ایران در نظر دارد نیروی نظامی در نزدیکی مرزهای اسرائیل داشته باشد و این چالشی برای واشنگتن است که باید با آن مقابله شود. سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نیز از احتمال تاسیس کارخانه تولید موشک میانبرد در شمال سوریه خبر داده بودند. اسرائیل نیز تا کنون بیش از ۱۰۰ حمله هوایی برای از بین بردن محموله نظامی برای حزب الله انجام داده است.

در پی حمله هوایی اخیر اسرائیل به یک پایگاه نظامی ایران در نزدیکی دمشق، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور گفت که اجازه نخواهد داد «یک رژیم جهنمی کشور یهودی را نابود کند.»

آگهی

حال باید دید استراتژی جدید دولت آمریکا در قبال ایران چه تاثیری در معادلات منطقه خواهد گذاشت و آیا واشنگتن خواهد توانست از نفوذ ایران در منطقه بکاهد یا نه.

بیشتر بخوانید: 

پیام نتانیاهو به اسد: ایران در سوریه پایگاه داشته باشد دخالت نظامی می کنیم

تماس تلفنی سردار سلیمانی با فرماندهان گروه نظامی فلسطین؛ «ایران آماده پشتیبانی است»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کاخ سفید «حملات موشکی تحریک‌آمیز» ایران را از خاک سوریه محکوم کرد

تیلرسون در ریاض: ایران نیروهایش را از عراق خارج کند

سپاه پاسداران: برنامۀ موشکی به‌سرعت رو به پیشرفت است