قرص هوشمند برای تشخیص بیماری‌های دستگاه گوارش

Digital pill
Digital pill
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

محققان دانشگاه ملبورن استرالیا نخستین آزمایش‌های بالینی کپسول دیجیتالی را که قادر به اندازه‌گیری فاکتورهای دستگاه گوارش و تشخیص بیماری‌های مربوط به آن است، به اتمام رساندند.

آگهی

دانشمندان دانشگاه ملبورن استرالیا برای نخستین بار کپسولی را که می‌تواند ترکیبات گازهای دستگاه گوارش را اندازه بگیرد، به بوته آزمایش گذاشتند.

پروفسور کوروش کلانتر زاده محقق مؤسسه فناوری سلطنتی ملبورن و همکارانش برای نخستین بار کپسول ۲.۵ سانتی‌متری را در بدن ۶ فرد سالم داوطلب آزمایش کردند. این کپسول که حاوی سنسورهای پیشرفته است قادر به تجزیه و تحلیل فشار گازهای موجود در دستگاه گوارش از جمله دی‌اکسید کربن، هیدروژن و اکسیژن و سایر ترکیبات شیمیایی آن است.

در این آزمایش داوطلبان کپسول دیجیتال را بلعیده و محققان با دنبال کردن مسیر حرکت این قرص از طریق دستگاه سونوگرافی به تجزیه و تحلیل گازهای درون دستگاه گوارش آنان پرداختند.

تصاویر قرص دیجیتال و جزییات ساختار آن

پژوهشگران با اندازه‌گیری میزان اکسیژن دستگاه گوارش افراد متوجه شدند که میزان تجمع ترکیبات گاز اکسیژن در نقاط مختلف دستگاه گوارش متفاوت است. آنان همچنین دریافتند که تغییرات در رژیم غذایی افراد باعث تغییرات در ترکیبات گازهای دستگاه گوارش می‌شود. به عنوان مثال مصرف مقادیر بالای غذاهای فیبردار می‌تواند میزان هیدروژن موجود در روده بزرگ را بالا ببرد.

با وجود اینکه تنها گروه کوچکی در این آزمایش بالینی شرکت کردند، اما نتایج این تحقیق امیدوارکننده برآورد شده است. ادامه این پروژه می‌تواند در آینده نویدبخش تشخیص و درمان بیماری‌های دستگاه گوارش باشد.

بیشتر بخوانید: 

اولین قرص دیجیتالی جهان؛ انقلابی در صنعت پزشکی یا ناقض حریم خصوصی؟

به بهانه روز جهانی دیابت؛ از فن‌آوری‌های دیجیتال کنترل انسولین تا رژیم غذایی مناسب

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چرا در سفرهای هوایی در هواپیما دچار مشکلات گوارشی می‌شویم؟

زندگی مجردی؛ عامل مهم مرگ و میر

عینکی که ممکن است از دیابت جلوگیری کند