واکنش دولت به فیلترینگ تلگرام: ایجاد ابهام و تردید در جامعه به مصلحت نیست

واکنش دولت به فیلترینگ تلگرام: ایجاد ابهام و تردید در جامعه به مصلحت نیست
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دولت ایران در واکنش به مسدود شدن پیام رسان تلگرام توسط دستور قضایی می‌گوید که تشخیص تهدید امنیت ملی و اقدام متناسب درباره آن صرفا بر عهده شورای عالی امنیت ملی است و دیگران باید با این نهاد هماهنگی کنند.

آگهی

دولت ایران در واکنش به فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام اعلام کرد که تعیین تکلیف برای امور عمومی که مرتبط با نیازها و خواسته‌های ده‌ها میلیون نفر از شهروندان است «نمی‌تواند صرفا مبتنی بر تشخیص و تصمیم موردی قضایی باشد.»

این اطلاعیه با ذکر مواضع حسن روحانی در زمینه فرصت‌ها، آسیب‌ها و تهدیدهای فضای مجازی، وجود اختلاف نظر در مورد حدود صلاحیت‌ها و تشخیص مصالح عمومی را عامل تداخل در وظایف و صدور احکام متعارض در زمینه دسترسی مردم به پایگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دانست.

بیشتر بخوانید:

دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت در اطلاعیه روز سه شنبه یازدهم اردیبهشت (اول ماه مه) ضمن بر شمردن سیاست‌های دولت در حوزه فضای مجازی در اطلاعیه خود افزود: «تشخیص تهدید امنیت ملی، سیاست‌گذاری و اقدام متناسب، صرفا بر عهده شورای عالی امنیت ملی است و دیگران موظف به هماهنگی با این نهاد عالی هستند.»

این دبیرخانه، اصول، سیاست ها و برنامه های دولت ایران در حوزه اینترنت و فضای مجازی را بر مبنای حقوق شهروندی به شرح زیر اعلام کرد:

  • دسترسی آسان و امن شهروندان به اطلاعات و ارتباطات

  • مقابله با انحصار و انسداد در حوزه شبکه‌های اجتماعی

  • حق نظارت مردم بر امور سیاسی و پاسخگویی مسئولین در برابر آنان

  • تکمیل و تقویت شبکه ملی اطلاعات با حمایت از ارائه دهندگان داخلی و همچنین همکاری با ارائه دهندگان خارجی

  • بهبود بهره‌وری و رشد اشتغال، توسعه بخش خدمات، تسهیل ارتباطات اجتماعی و فرهنگی

  • افزایش تولید محتوای قابل رقابت و مناسب به زبان فارسی و تقویت هویت ملی و دینی و گسترش سبک زندگی ایرانی و اسلامی

  • مقابله با محتوای خلاف اخلاق و عفت عمومی و امنیت ملی

دوشنبه دهم اردیبهشت، دادسرای فرهنگ و رسانه شهر تهران در حکمی، دستور قضایی مسدود شدن پیام‌رسان تلگرام را صادر کرد. دادستانی تهران در بیانیه ای اعلام کرد که این حکم در پی «شکایات متعدد شهروندان» و به دلیل «اخلال در وحدت ملی»، «ایجاد اختلاف میان اقوام مختلف» و همچنین بسترسازی برای «فعالیت‌های گروه‌های تروریستی بین المللی» صادر شده است.

روز سه شنبه نیز در پی صدور این حکم اپراتورهای تلفن همراه نیز ارائه خدمات به مشترکان برای دسترسی به این پیام‌رسان را قطع کردند.

برای آگاهی از اخبار جهان، نسخه iOS یا اندروید اپلیکیشن یورونیوز را دریافت کنید. (زبان برنامه را در منوی تنظیمات به فارسی تغییر دهید)

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سرعت تلگرام با لغو مجوز استقرار سرورهای آن در ایران کُند می شود

خداحافظی اجباری با تلگرام و پایان ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار شغل آنلاین

محققان در آلمان: رانش شدید زمین در روستای حسین‌آباد ایران نتیجه ساختن یک سد بود