بررسی فسیل یک جانور کوچک زمان جدا شدن قاره‌های زمین را متحول کرد

بررسی فسیل یک جانور کوچک زمان جدا شدن قاره‌های زمین را متحول کرد
Copyright 
نگارش از Ilia Nick
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

این پستاندار کوچک که حدود ۱۳۰ میلیون سال پیش و در دوره کرتاسه بر زمین می‌زیسته سیفه‌لیودون نام دارد و جثه‌ای به اندازه یک خرگوش داشته است.

آگهی

کشف فسیلی تازه از یک جانور کوچک در ایالات متحده، اطلاعات تازه‌ای درباره نخستین گروه‌های پستانداران و زمان شکل‌گیری قاره‌های متفاوت زمین به دانشمندان داده است.

این پستاندار کوچک که حدود ۱۳۰ میلیون سال پیش و در دوره کرتاسه بر زمین می‌زیسته سیفه‌لیودون نام دارد و جثه‌ای به اندازه یک خرگوش داشته است. فسیلی که از جمجه این جانور در ایالت یوتای آمریکا کشف شده نشان می‌دهد که این موجود گیاهخوار بوده، حس بویایی قوی‌ای داشته و احتمالا شب‌زی بوده است.

به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

نخستین پستانداران در دوره تریاسه و همزمان با دایناسورها پدید آمده و رشد کردند؛ آنها مخلوقاتی بودند که خصوصیات خزنده و پستاندار را همزمان داشتند.

دانشمندان می‌گویند این دست‌نخورده‌ ترین فسیل در نوع خود است که تا کنون به دست آمده و بنابراین به درک زندگی پستانداران این دوره تاریخی کمک شایانی می‌کند. این جانور بر خلاف پستانداران بعد از خود مغزی ساده و کشیده داشته است و همچنین استخوان‌بندی پیشانی و بینی‌اش بسیار پیچیدگی ندارد.

از سوی دیگر کشف و بررسی این فسیل اطلاعاتی درباره زمان شکل‌گیری قاره‌ها در اختیار می‌گذارد. قاره‌های باستانی آفریقا،‌ اورآسیا،‌ قطب شمال و هند که همه بخشهایی از یک قاره عظیم باستانی به نام پانگه‌آ بوده‌اند طی فرآیندی که «زمین‌ساخت صفحه‌ای» نام دارد از هم جدا شدند.

اما کشف فسیل این جانور که انواع مشابه آن در قاره آفریقا نیز یافت شده است نشان می‌دهد تا آن زمان پیوند میان قاره‌های زمین همچنان برقرار بوده و فرآيند جدا شدن این قاره‌ها دست‌کم ۱۵ میلیون سال پیش از برآوردهای پیشین روی داده است.

بیشتر بخوانید:‌

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشف گل ۱۰۰ میلیون ساله سالم در صمغ فسیل‌شده درخت

اعضای کنگره آمریکا به طور فراجناحی به دنبال واکنش سریع به حملات ایران به اسرائیل هستند

مجلس نمایندگان آمریکا «از نهر تا بحر» را به عنوان شعار «یهودستیزانه» محکوم کرد