اخبار ضد و نقیض از فیلتر شدن اینستاگرام در ایران

Instagram
Instagram
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

عبدالصمد خرم آبادی: بستن شبکه‌های اجتماعی غیرقابل کنترلِ خارجی به کمیت و کیفیت گردش آزاد اطلاعات در کشور لطمه نمی‌زند.

آگهی

محمد مصدق، معاون اول دادستان کل کشور می‌گوید که فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار قرار گرفته است.

بنا بر اعلام خبرگزاری فارس، آقای مصدق اعلام کرده است که «آقای خرم‌آبادی در معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به صورت جدی پیگیر این موضوع شده و باید ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.»

آقای مصدق یکی از دلایل فیلتر کردن اینستاگرام را سوء استفاده از فضای مجازی و کلاهبرداری از مردم تحت عنوان سلبریتی و «جمع‌آوری پول برای کمک به افراد بی‌بضاعت» در این شبکه اجتماعی اعلام کرده است.

در واکنش، وزیر ارتباطات ایران این ادعا را رد و اعلام کرد که فیلتر کردن اینستاگرام، یک موضوع قدیمی است.

محمدجواد آذری جهرمی در پیامی توییتری نوشت: «موضوع پیگیری برخی برای فیلتر سرویس‌های مختلف اینترنتی تازگی ندارد. رفع فیلتر توئیتر در صف انتظار جلسه کارگروه تعیین مصادیق قرار دارد. آنچه تازگی دارد طرح یک موضوع قدیمی توسط برخی از رسانه‌ها برای انحراف افکار عمومی از مطالبه‌گری شفاف‌سازی سوء استفاده کنندگان ارزی اخیر است.»

موضوع فیلتر شدن اینستاگرام هر از گاه از سوی برخی از مقامات ایران مطرح می‌شود.
در دی ماه سال گذشته عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور در کانال شخصی خود در پیام‌رسان سروش، اینستاگرام را «یک شبکه جاسوسی غیر قابل کنترل» خواند که «میلیونها محتوای مجرمانه علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و محتوای غیر اخلاقی و علیه مقدسات اسلامی» منتشر می‌کند، مدیریت آن «در دست سرویسهای جاسوسی شیطان بزرگ» است و این شبکه اجتماعی هیچ همکاری با دولت ایران برای «جلوگیری از ارتکاب جرم و شناسایی مجرمان» ندارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او اعلام کرده بود که دستور مسدود سازی محتوای مجرمانه اینستاگرام «از مدتها قبل از اغتشاشات و فتنه اخیر» توسط مراجع مختلف قضایی صادر و به وزارت ارتباطات ابلاغ شده است اما این دستور «بنا به دلایلی که وزارت ارتباطات باید پاسخگوی آن باشد، قبل از فتنه ۹۶ اجرا نشد».

آقای خرم آبادی در ادامه افزوده بود که اخیرا به خاطر نقش آشکار اینستاگرام در ایجاد آشوب‌ها و اغتشاشات و عملیات تروریستی درشهرهای مختلف کشور، دستور فیلتر آن از ناحیۀ شورای امنیت کشور صادر و اجرا شد اما متاسفانه وزارت ارتباطات بدون توجه به مسایل امنیتی و حجم عظیم محتوای مجرمانه موجود در اینستاگرام و دستورات قضایی صادره، این پایگاه اینترنتی را رفع فیلتر کرده است.

آقای خرم آبادی در پایان متن خود تاکید کرده بود که «بستن شبکه‌های اجتماعی غیرقابل کنترلِ خارجی» به کمیت و کیفیت گردش آزاد اطلاعات در کشور لطمه نمی‌زند.

دادستان اصفهان: استفاده از تلگرام عنوان جزایی دارد

حسن رحیمی، دادستان اصفهان نیز اعلام کرده است که استفاده از تلگرام قطعا به وسیله فیلترشکن انجام می‌شود و فیلترشکن عنوان جزایی داشته و قابل تعقیب و پیگیری است.

بنا بر گزارش ایسنا، آقای رحیمی با اشاره به استفادۀ برخی از مراکز رسمی از تلگرام گفت: «طبیعتا تصمیمی حاکمیتی مبنی بر استفاده نکردن از تلگرام گرفته شده و به همه سازمان‌ها، مراکز، دفاتر و خبرگزاری‌ها ابلاغ شده است. به دلیل مسائل خاصی که وجود دارد و مشکلات امنیتی که در این بستر متوجه کشور است، هیچ‌کس اجازۀ استفاده از تلگرام را ندارد.»

او افزود: «همه افراد، سازمان‌ها و خبرگزاری‌هایی که از تلگرام استفاده می‌کنند، اگر عنوان و گزارش شود مورد تعقیب قرار می‌گیرند.»

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پرونده مناقصه «ایرانسل»؛ سفیر پیشین آفریقای جنوبی در ایران بازداشت شد

سانسور تصویر دو ورزشکار زن در تلویزیون چین؛ آیا پای واقعه تیان‌آن‌من در میان است؟

جشنواره فیلم آنتالیا در ترکیه در پی جنجال بر سر «سانسور» یک اثر مستند لغو شد