گرسنگی شدید در سودان جنوبی؛ خشونت‌ها مانع ارسال کمک‌های غذایی است

 گرسنگی شدید در سودان جنوبی؛ خشونت‌ها مانع ارسال کمک‌های غذایی است
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

برنامه جهانی غذا هشدار داده است که در جنوب غربی شهر وآئو Wau در بحرالغزل سودان جنوبی مردم با گرسنگی شدید مواجهند.

آگهی

خشونت‌ها در سودان جنوبی مانع ارسال کمک‌های غذایی سازمان ملل متحد به برخی نقاط این کشور شده است، مناطقی که ساکنانش از گرسنگی شدید رنج می برند.

برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد می گوید شواهد نشان می دهد توافق صلحی که ماه گذشته امضاء شد، مورد رعایت طرفین درگیری در سودان جنوبی قرار نگرفته است.

توافق ماه گذشته میان نیروهای وفادار به سالوا کی‌ير، رئیس جمهوری سودان جنوبی و گروه شورشی به رهبری ریک ماشار و با این هدف به امضا رسید که به درگیری‌هایی که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده است پایان داده شود.

بر اساس مطالعه مدرسه بهداشت و پزشکی گرمسیر لندن، پنج سال درگیری در سودان جنوبی تا به امروز به کشته شدن حدود ۴۰۰ هزار نفر منجر شده است.

تحلیلگران و گروههای کمک رسان می گویند که مشخص نیست که توافق صورت گرفته بین طرفین درگیری به چه شکلی مورد اجرا گذاشته خواهد شد.

برنامه جهانی غذا گفته است که درگیری ها در اقلیم بحر الغزل در شمال غربی کشور و نواحی گرمسیر مرکزی همچنان ادامه دارد و در این مناطق دهها هزار نفر نیاز به کمک‌های غذایی دارند.

سازمان ملل هشدار داده است که در جنوب غربی شهر وآئو Wau در بحرالغزل مردم با گرسنگی شدید مواجه هستند.

عدنان خان مدیر گروه برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد در سودان جنوبی می گوید: «ماه سپتامبر، پس از چهار ماه که هیچ دسترسی به این مناطق نداشتیم، توزیع غذا بطور محدود صورت گرفت اما ناامنی در این مناطق مانع دسترسی ما می شود.»

هنگامی که برنامه جهانی غذا در ماه سپتامبر و بعد از چهار ماه به این مناطق دسترسی پیدا کرد با این واقعیت مواجه شد که میزان سوءتغذیه به بالای ۲۵ درصد رسیده است در حالی که پیش از آن در اوایل سال جاری میلادی این میزان حدود ۴ درصد بود.

در شهر وآئو دیده‌بان حقوق بشر سربازان دولتی را متهم کرده است که به غیرنظامیان و خانه‌هایشان حمله کرده‌اند. دیده بان حقوق بشر گفته است: «دهها هزار نفر مجبور شده اند به جنگل های اطراف فرار کنند یا به اردوگاههای حمایتی سازمان ملل مراجعه کنند.»

سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ استقلال پیدا کرد اما به سرعت و از سال ۲۰۱۳ درگیر جنگ داخلی-قومی شد.

قرار است روز چهارشنبه، ریک ماشار رهبر شورشیان سودان جنوبی از خارطوم، پایتخت سودان به شهر جوبا، پایتخت سودان جنوبی سفر کند تا «جشن صلح» با حضور سالوا کی‌یر رئیس جمهوری سودان جنوبی و روسای جمهوری سودان، اوگاندا و کنیا برگزار شود.

هنوز مشخص نیست که آیا با درگیری‌های اخیر میان دو طرف، این ملاقات صورت خواهد گرفت یا خیر. سخنگوی گروه شورشیان روز جمعه گفت: «ما هنوز منتظر آزادی زندانیان سیاسی و جنگی هستیم.»

ریک ماشار بعد از توافق صلح سال ۲۰۱۵ و در سال ۲۰۱۶ بعنوان معاون رئیس جمهوری سودان جنوبی منصوب شد که این توافق نیز چندان به طول نیانجامید.

پس از آنکه سالوا کای‌یر، رئیس جمهوری سودان جنوبی که ازقبیله دینکاست، معاون خود ریک ماشار را که از قوم فنوئر است، اخراج کرد در این کشور نوپا دوران جدیدی از خشونت آغاز شد. از آن زمان سودان جنوبی درگیر جنگ قومی است. تجاوز به عنف در این درگیری‌ها امری عادی است و به صورت سلاح جنگی به کار گرفته می شود.

با گذشت ۵ سال از جنگ داخلی سودان جنوبی با قحطی و بحران انسانی روبروست.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بحران انسانی و قحطی دو روی «مناقشه‌ فراموش شده» در سودان جنوبی

هشدار سازمان ملل: قحطی جان ۵.۵ میلیون نفر را در سودان جنوبی تهدید می‌کند

«استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی در غزه»؛ آیا هشدار اروپا کارساز می‌شود؟