چین درخواست کشورهای غربی برای بستن اردوگاه‌های بازپروری مسلمانان را رد کرد

چین درخواست کشورهای غربی برای بستن اردوگاه‌های بازپروری مسلمانان را رد کرد
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سازمان‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند بازداشت شدگان مسلمان به‌ویژه به خوردن گوشت خوک و نوشیدنی‌های الکلی مجبور می‌شوند.

آگهی

کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان و ایالات متحده از چین خواستند تا ارودگاه‌های بازپروری اویغورها را ببندد.

چین اتهام‌های دولت‌های عمدتا اروپایی و ایالات متحده درباره این اردوگاه‌ها را رد کرده است. نماینده این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «ما اتهام‌های سیاسی چند کشور معدود را که براساس اطلاعات کاملا غلط بنا شده نمی‌پذیریم.»

در زمان برگزاری پنل ویژه بررسی وضعیت حقوق بشر چین در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو، صدها تن از مخالفان عمدتا تبتی و اویغور تظاهرات کردند.

در ماه های گذشته گزارش‌های متعددی از برپایی اردوگاه‌های بازپروری مسلمانان در چین منتشر شد. چند سازمان مدافع حقوق بشر، از جمله عفو بین‌الملل می‌گویند دولت چین نزدیک به یک میلیون نفر از مسلمانان تبعه این کشور را پس از بازداشت به این اردوگاه‌ها منتقل و آن‌ها را مجبور به ترک سبک زندگی سنتی خود می‌کند. بنا بر این گزارش‌ها، بازداشت شدگان به‌ویژه به خوردن گوشت خوک و نوشیدنی‌های الکلی مجبور می‌شوند.

پکن با رد این اتهام‌ها می‌گوید در استان سین‌کیانگ با تهدید جنبش‌های اسلام‌گرای افراطی و تروریستی مواجه است و تمام تلاش خود را برای حمایت از حقوق ۵۵ اقلیت قومیتی به کار می‌بندد.

بیشتر بخوانید:

نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت کمپ‌های «اسلام‌زدایی» در چین

چرا کشورهای مسلمان در مقابل سرکوب اویغورها در چین سکوت کرده‌اند؟

عفو بین‌الملل: مسلمانان اویغور با دین‌زدایی سیاسی روبرو هستند

لی یوچنگ، معاون وزیر خارجه و سرپرست هیات چینی حاضر در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «امنیت، اولویت اصلی ما است. جلوگیری از وقوع جرم مقدم [بر مجازات مجرم] است. برپایی مراکز آموزشی یک اقدام پیشگیرانه برای مبارزه با تروریسم است.»

هزاران تن از شهروندان چینی از منطقه سین‌کیانگ در سال‌های گذشته به گروه‌های مسلح افراط‌گرا در سوریه نظیر داعش و جبهه‌النصره پیوسته اند.

ایالات متحده آمریکا پیش‌تر از چین خواسته بود تا فورا تمام مراکز بازداشت خودسرانه، از جمله اردوگاه‌های بازپروری را تعطیل و «صدها هزار یا حتی میلیون‌ها تن از افراد بازداشت شده را آزاد کند.»

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چرا کشورهای مسلمان در مقابل سرکوب اویغورها در چین سکوت کرده‌اند؟

چه تعداد اویغور از چین به داعش پیوسته‌اند؟

چین و فروش تجهیزاتی با کاربرد نظامی به روسیه؛ هدف واشنگتن از انتشار عمومی اطلاعات محرمانه چیست؟