شهروند لبنانی زندانی در ایران با میانجی‌گری میشل عون آزاد می‌شود

شهروند لبنانی زندانی در ایران با میانجی‌گری میشل عون آزاد می‌شود
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نزار زکا شهروند لبنانی- آمریکایی چندین بار به دعوت مقام‌های ایرانی به این کشور سفر کرده بود اما در سال ۲۰۱۵ (شهریور ۱۳۹۴) زمانی‌که پس از چهارمین سفرش قصد خروج از ایران را داشت در فرودگاه امام خمینی بازداشت شد.

آگهی

وزارت امور خارجه لبنان اعلام کرد که مسئولان ایرانی با درخواست میشل عون رئیس جمهوری لبنان مبنی بر عفو و آزادی نزار زکا، شهروند زندانی این کشور در ایران موافقت کردند.

نزار زکا شهروند لبنانی چندین بار به دعوت مقام‌های ایران به این کشور سفر کرده بود اما در سال ۲۰۱۵ (شهریور ۱۳۹۴) زمانی‌که پس از چهارمین سفرش قصد خروج از ایران را داشت در فرودگاه امام خمینی بازداشت شد. اتهام او همکاری با دولت بیگانه علیه منافع ملی ایران بود که در دادگاه به ۱۰ سال حبس و پرداخت ۴.۲ میلیون دلار جزای نقدی محکوم شد.

در آن زمان خبرگزاری صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که نزار زکا دارای «پیوندهای عمیقی با جامعه اطلاعاتی و نظامی آمریکا» است.

بیشتر بخوانید:

وزارت خارجه لبنان در بیانیه امروز خود اعلام کرد که در پی تلاش طولانی مدت که این اواخر افزایش یافته بود، سفیر ایران در بیروت در تماس با وزیر خارجه موافقت رسمی مسئولان ایرانی با درخواست میشل عون از حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عفو نزار زکا به مناسبت عید فطر را اعلام کرد.

وزیر خارجه لبنان در همین ارتباط در روزهای اخیر نامه‌ای به همتای ایرانی خود ارسال کرده بود. این نامه دومین درخواست وزیر امور خارجه لبنان از محمد جواد ظریف در خصوص آزادی این تبعه لبنانی بود. درخواست نخست زمانی مطرح شد که ظریف در فوریه گذشته به لبنان سفر کرده بود.

زکا دارای اقامت آمریکا است و حوزه فعالیت وی فناوری اطلاعات است. او همچنین دبیرکل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات عرب در واشنگتن بود.

این شهروند لبنان، اسفندماه سال گذشته از درون زندان اوین با نوشتن نامه‌ای برای انتخابات پارلمانی لبنان اعلام نامزدی کرده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

خانواده زندانیان آمریکایی در ایران: ویزای فرزندان مقامات ایرانی را لغو کنید

اولین مصاحبه یولیا ناوالنایا همسر الکسی ناوالنی؛ از چگونگی شنیدن خبر مرگ او تا انتقاد از غرب

بیست سال پس از افشای آزار در ابوغریب؛ شکایت زندانیان پیشین در دادگاه بررسی می‌شود