اعتصاب جهانی دانش‌آموزان در اعتراض به تغییرات آب و هوایی

تظاهرات دانش آموزان علیه تغییرات آب و هوایی درآلمان
تظاهرات دانش آموزان علیه تغییرات آب و هوایی درآلمان Copyright عکس از رویترز
Copyright عکس از رویترز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تصاویر منتشرشده از تظاهرات روز جمعه در استرالیا نشان دهنده حضور گسترده جوانان و نوجوانان این کشور در تجمعات شهرهای مختلف است.

آگهی

هزاران دانش آموز روز جمعه با حضور در خیابان‌های استرالیا و دیگر کشورهای منطقه آسیا‌-اقیانوسیه اعتصاب جهانی دانش آموزان در اعتراض به تغییرات آب و هوایی را آغاز کردند. این راهپیمایی در طول روز به تدریج در کشورهای مختلف اروپا و آفریقا نیز برگزار شد.

شرکت کنندگان در این تظاهرات در آستانه اجلاس سازمان ملل متحد درباره آب و هوا خواستار اقدام موثر رهبران جهان علیه گرمایش زمین شدند.

تظاهرات روز جمعه که قرار است در حدود ۱۵۰ کشور جهان برگزار شود به دعوت گرتا تونبرگ، فعال ۱۶ ساله سوئدی مدافع محیط زیست صورت می گیرد. او قرار است در جمع تظاهرکنندگان شهر نیویورک که به سوی مقر سازمان ملل متحد در این شهر حرکت خواهند کرد، حاضر شود.

رویترز
راهپیمایی دانش آموزان در سیدنیرویترز

یکی از تازه‌ترین گزارش‌های دانشمندان درباره تغییرات اقلیمی نشان می دهد که دمای هوای کره زمین به طور میانگین تا سال ۲۱۰۰ میلادی هفت درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:

رویترز
راهپیمایی دانش آموزان در توکیورویترز

از سوی دیگر پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۵۰ شمار افرادی که به دلیل خشکسالی‌های شدید، وقوع طوفان‌های سهمگین، آتش سوزی‌های جنگلی و جاری شدن سیل به کمک‌های بشردوستانه احتیاج خواهند داشت دو برابر خواهد شد.

استرالیا و آسیا

تصاویر منتشر شده از تظاهرات روز جمعه در استرالیا نشان دهنده حضور گسترده جوانان و نوجوانان این کشور در تجمعات شهرهای مختلف است. گرتا تونبرگ در واکنش به تظاهرات شهر سیدنی در صفحه توئیتر خود از حضور چشمگیر جوانان و نوجوانان استرالیایی تجلیل کرد.

صدها هزار نفر از دانش آموزان در سایر کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، هند، سری لانکا و نپال نیز در اعتصاب جهانی برای حفظ محیط زیست شرکت کردند. شرکت کنندگان در تظاهرات تایلند به ساختمان وزارت محیط زیست این کشور یورش بردند.

این در حالی است که معترضان به تغییرات آب و هوایی در چین اجازه تظاهرات نیافته اند.

اروپا و آفریقا

صدها هزار دانش آموز در قاره های آفریقا و اروپا نیز به اعتراض کنندگان به تغییرات اقلیمی در جهان پیوستند و جوانان کنیایی اعتراض خود به آلودگی محیط زیست را با پوشیدن لباس هایی از ضایعات پلاستیکی نشان دادند.

در اوگاندا نیز صدها دانش آموز برای اعتراض به تغییرات اقلیمی در جهان و سیاست های نادرست ریست محیطی کشورها به خیابان آمدند.

رویترز
تظاهرات جوانان در نایروبی، پایتخت کنیا برای اعتراض به تغییرات اقلیمیرویترز

دانش آموزان و جوانان بلژیکی که از پیشگامان سلسله راهپیمایی های آب و هوایی در اروپا بوده اند در یک راهپیمایی بزرگ دیگر شرکت کردند. این در حالی است که روز یکشنبه آینده در بروکسل، پایتخت بلژیک، روز بدون خودرو اعلام شده است.

به دلیل اختلال ترافیکی زیادی که احتمالا راهپیمایی این روز در بروکسل ایجاد می کرد، شهرداری این شهر از پیش مجبور به بستن چند تونل و پل در مرکز شهر شده بود. رفت و آمد در چند خط مترو و تراموای بروکسل نیز مختل شد.

رویترز
شهروندان مدافع محیط زیست در برلین به دانش آموزان پیوستندرویترز

بیشتر بخوانید:

راهپیمایی در شهرهای مخنلف سوئد، اتریش، ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی نیز برگزار شد. تا ظهر جمعه بزرگ ترین تجمع های دانش آموزی برای اعتراض به تخریب تدریجی محیط زیست و گرمایش کره زمین در شهرهای برلین، پایتخت آلمان و لندن پایتخت بریتانیا گزارش شده است.

رویترز
دانش آموز معترض در مونیخرویترز

فرانسه

دانش آموزان فرانسوی در حالی راهپیمایی خود را در پاریس، لیئون و سایر شهرها آغاز کردند که این تجمع مقام های فرانسوی را بیش از هر شهر اروپایی دیگری به تکاپو واداشته است.

به دلیل همزمانی این راهپیمایی با روزهای ملی میراث فرهنگی و نیز چهل و پنجمین شنبه اعتراضات جلیقه زردها، شمار زیادی از نیروهای امنیتی و پلیس فرانسه به حال آماده باش در آمده اند. نیروهای پلیس ضد شورش از شامگاه پنجشنبه در نقاط مختلف مرکز شهر پاریس و به ویژه در خیابان معروف شانزه لیزه و اطراف آن مستقر شدند.

جلیقه زردها که از چند ماه پیش حضور بسیار کمرنگ تری در خیایان های فرانسه پیدا کرده بودند، احتمالا فردا شنبه با شمار بیشتری از شهروندان معترض به خیابان خواهند آمد.

آگهی

بیشتر بخوانید:

علاوه بر جلیقه زردها، یکی از سندیکاهای کارگری فرانسه به نام «نیروی کارگر» نیز برای راهپیمایی در روز شنبه در اعتراض به اصلاح قانون بازنشستگی فراخوان صادر کرده است.

رویترز
راهپیمایی دانش آموزان فرانسوی در اعتراض به گرمایش زمینرویترز

همزمانی دیگر این روزها با یک مناسبت ملی در فرانسه یعنی روزهای میراث فرهنگی، سبب شده است تا دامنه پوشش استحفاظی پلیس ضد شورش در شهر پاریس افزایش یابد. فرمانداری پاریس در روزهای شنبه و یکشنبه هر گونه تظاهرات در مناطق حساس شهر از جمله شانزه لیزه، تروکادرو (اطراف برج ایفل)، کلیسای نوتردام، مجلس و دفتر نخست وزیری را ممنوع اعلام کرده است. این نخستین بار است که مناطق تظاهرات ممنوع به بیرون از مرکز شهر هم کشیده شده، به طوری که تجمع در منطقه جنگل بولونی و جنگل ونسن در غرب و شرق پاریس نیز ممنوع اعلام شده است.

همه ساله هزاران نفر از مردم فرانسه در روزهای میراث فرهنگی اجازه می یابند تا وارد کاخ الیزه و سایر ساختمان های دولتی شده و محل کار مسئولات عالی رتبه کشور را از نزدیک ببینند.

رویترز
دو تن از جوانان تظاهرکننده در پاریسرویترز

مدافعان محیط زیست فرانسوی تنها تا ساعت ۱۷ روز جمعه برای راهپیمایی فرصت دارند، زیرا ممنوعیت تظاهرات در مناطق اعلام شده از آن ساعت آغاز خواهد شد. با این حال جوانان فرانسوی که حدود ساعت یک بعد از ظهر تظاهرات خود را در میدان ناسیون و سایر نقاط آغاز کردند، وعده داده اند که روز شنبه نیز به خیابان خواهند آمد.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دولت کرواسی با پیشنهاد افزایش حقوق معلمان این کشور موافقت کرد

گرتا تونبرگ، فعال ۱۶ ساله سوئدی: سیاستمداران فراتر از کودکان به دانشمندان هم بی‌توجه‌اند

استرالیا به همه شهروندان یک کشور اقیانوسیه پناهندگی اقلیمی می‌دهد