جایزه حقوق بشری اتحادیه اروپا به فعال زندانی اویغور در چین رسید

جایزه حقوق بشری اتحادیه اروپا به فعال زندانی اویغور در چین رسید
Copyright Reuters
Copyright Reuters
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

شورای اروپا جایزه حقوق بشری سال ۲۰۱۹ خود، موسوم به جایزه واتسلاف هاول، را به طور مشترک یک روشنفکر از اقلیت مسلمان اویغور زندانی در چین و جوانان فعال در زمینه حقوق بشر در بالکان اهدا کرد.

آگهی

شورای اروپا جایزه حقوق بشری سال ۲۰۱۹ خود، موسوم به جایزه واتسلاو هاول، را به طور مشترک یک روشنفکر از اقلیت مسلمان اویغور زندانی در چین و جوانان فعال در زمینه حقوق بشر در بالکان اهدا کرد.

لیلیان موری پاسکیه، رئیس پارلمان اروپا، روز دوشنبه ۳۰ سپتامبر در شهر استراسبورگ با اعلام این خبر گفت: «امسال هیئت ژوری جایزه حقوق بشر واتسلاو هاول تصمیم گرفت تا جایزه خودش را به دو برگزیده اهدا کند؛ آقای ایلھام توختى و گروه عزم جوانان برای حقوق بشر [در بالکان]. »

ایلھام توختى، از اقلیت مسلمان اویغور در چین، در سال ۲۰۱۴ توسط دادگاهی در چین به دلیل تجزیه طلبی به حبس ابد محکوم شد. پیش از این انتخاب او در مرحله برگزیدگان مقدماتی جایزه واسلاو هاول خشم چین را برانگیخته بود و مقامات پکن شورای اروپا را به حمایت از تروریسم متهم کرده بودند.

مسلمانان اویغور که در ایالت سین‌کیانگ چین در شمال غرب این کشور اکثریت دارند، سال‌هاست به اتهام‌هایی نظیر تجزیه‌طلبی و تروریسم تحت تعقیب حکومت مرکزی چین قرار دارند.

جایزه واتسلاو هاول همچنین به گروه عزم جوانان برای حقوق بشر در بالکان اهدا شده است. این گروه که در سال ۲۰۰۳ آغاز به کار کرد، بنابر اعلام شورای اروپا «با برقراری ارتباط میان جوانان و گروههای مختلف قومی، منطقه‌ای و کشوری تلاش می‌کند تا از آغاز نزاع قومی در این منطقه جلوگیری کند.» ناحیه بالکان سابقه‌ای ده‌ها ساله از نزاع‌های خونین قومی را در تاریخ خود دارد.

جایزه واتسلاو هاول شورای اروپا در سال ۲۰۱۳ پایه گذاری شد. این جایزه ۶۰ هزار یورویی به فعالان برگزیده جامعه مدنی که در زمینه حقوق بشر فعالیت میکنند اهدا میشود.

در سال ۲۰۱۶ نادیا مراد، عضو اقلیت ایزدی و جان به در برده از نسل کشی ایزدیان عراق توسط داعش، به این جایزه رسیده بود.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چرا کشورهای مسلمان در مقابل سرکوب اویغورها در چین سکوت کرده‌اند؟

نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت کمپ‌های «اسلام‌زدایی» در چین

صد و بیست هزار اویغور در شین‌جیانگ چین زندانی هستند