آینده مظنونان ارتباط با داعش؛ از زندگی «مثل سگ» در سوریه تا زندان در اروپا

آینده مظنونان ارتباط با داعش؛ از زندگی «مثل سگ» در سوریه تا زندان در اروپا
Copyright 
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک تبعه فرانسوی که با نوزاد هشت ماهه اش در اردوگاه الهول زندگی می کند می گوید: «با ما مثل سگها رفتار می شود. یک سگ در فرانسه بهتر از ما زندگی می کند.»

آگهی

شماری از افراد مظنون به ارتباط با گروه داعش در سه اردوگاه پناهجویان در سوریه نگهداری می شوند.

این مظنونان در اردوگاه های عین عیسی، الهول و الروج زندگی می کنند. از زمان سقوط داعش تاکنون حدود ۱۰ هزار جنگجوی عضو این گروه به زندان های تحت نظر نیروهای کرد انتقال یافتند.

خانواده این جنگجویان در اردوگاه هایی نگهداری می شوند که اکنون از شهرهایی که هم نام آنها هستند پرجمعیت تر شده اند.

در اردوگاه الهول بیش از ۷۰ هزار نفر زندگی می کنند. اکثر این افراد را زنان و کودکانی از ۵۰ کشور مختلف تشکیل می دهند.

حالا با آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه زندگی این مظنونان متحول شده است و یا ممکن است دستخوش تغییر شود. یکی از تبعات بروز نبرد و درگیری در نزدیکی اردوگاه الهول ایجاد اختلال در شبکه توزیع آب آشامیدنی بوده است.

با ما مثل سگها رفتار می شود. یک سگ در فرانسه بهتر از ما زندگی می کند.
تبعه فرانسوی در اردوگاه الهول

یکی از اتباع فرانسوی ساکن اردوگاه الهول که تنها با حرف «م» (M) معرفی شده است در مورد شرایط نگهداری خود در این اردوگاه به آنلیز بورجز، خبرنگار یورونیوز می گوید: «شرایط دشوار می شود.»

وی می افزاید: «در نزدیکترین شهر که حسکه است آب آشامیدنی نیست زیرا تاسیسات آبی آن بمباران شده است. وقتی در اردوگاهی در وسط بیابان هستید یک روز بدون آب می تواند فاجعه باشد.»

این تبعه فرانسوی با نوزاد هشت ماهه اش در اردوگاه الهول زندگی می کند. او می گوید: «با ما مثل سگها رفتار می شود. یک سگ در فرانسه بهتر از ما زندگی می کند.»

شبه نظامیان کُرد «نیروهای دموکراتیک سوریه» که کنترل اردوگاه الهول را در دست دارند ادعا می کنند که رفتار ساکنان اردوگاه هر روز خشن تر می شود و آنها با سنگ و چماق به ماموران اردوگاه حمله می کنند.

به گفته آنها شماری از افراد مظنون به ارتباط با داعش هم تلاش کرده اند از اردوگاه فرار کنند. ویدئوهایی نیز از صحنه فرار گروهی از آنها در شبکه های اجتماعی منتشر شده است:

در همین حال در اردوگاه الروج که کوچکترین اردوگاه در بین سه اردوگاه محسوب می شود اوضاع آرام تر از الهول است. حدود دو هزار زن و کودک در اردوگاه الروج نگهداری می شوند.

یکی از اتباع آلمانی این اردوگاه که نام او «ر» (R) عنوان شده است در مورد حمله ترکیه می گوید: «ما هیچ اطلاعاتی نداریم، ماموران می گویند که هیچ اتفاقی نیافتاده است.»

این تبعه آلمانی دو سال است که در اردوگاه الروج زندگی می کند. او شش سال پیش آلمان را به مقصد سوریه ترک کرد.

این شهروند آلمانی می گوید که ساکنان اردوگاه اخبار عملیات نظامی ترکیه را از شبکه های اجتماعی و به صورت اینترنتی دنبال می کنند. به گفته وی آنها نگران هستند که در صورت ادامه درگیری ها چه بر سرشان خواهد آمد.

او تاکید می کند که ساکنان اردوگاه امیدوار هستند تا شاهد بهبود شرایط زندگی خود باشند. ساکنان اردوگاه الروج همچنین به یورونیوز اعلام کردند که صدای پرواز هواپیماها و پهپادها را در آسمان منطقه می شنوند.

در حالی که ماموران اردوگاه نگران نزدیک شدن ارتش ترکیه به منطقه هستند ساکنان اردوگاه امیدوارند این اتفاق هر چه زودتر بیافتد تا شاید در شرایط آنها تغییری ایجاد شود.

این شهروند آلمانی می گوید: «من بارها گفته ام که بابت کاری که کرده ام متاسفم. من اشتباه کردم. امیدوارم با ورود ترکیه به منطقه ما بتوانیم به کشورمان بازگردیم و در دادگاه محاکمه شویم و فرصتی برای سخن گفتن داشته باشیم. می خواهیم نزد خانواده هایمان برگردیم.»

امیدوارم با ورود ترکیه به منطقه ما بتوانیم به کشورمان بازگردیم و در دادگاه محاکمه شویم و فرصتی برای سخن گفتن داشته باشیم. می خواهیم نزد خانواده هایمان برگردیم.
تبعه آلمانی در اردوگاه الروج

در حالی که حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه و خروج نیروهای آمریکایی از این منطقه بسیاری از معادلات را به هم زده است اما فضا در اردوگاه های مظنونان ارتباط با داعش متفاوت است.

آگهی

در اردوگاه الروج بسیاری از مظنونان ارتباط با داعش از حمله ترکیه به شمال سوریه هیجان زده شده اند. تبعه آلمانی ساکن این اردوگاه می گوید ساکنان الروج به پایان «کابوسی» که در آن گرفتار شده اند امیدوار هستند. او می افزاید: «زنان خود را برای سفر آماده می کنند، اسباب خود را جمع می کنند، خوراکی و نوشیدنی کنار می گذارند. امیدوارند بتوانند به زودی به خانه بازگردند.»

این در حالی است که «م»، تبعه فرانسوی در الهول امیدوار نیست. او می گوید: «واضح است که آنها ما را پس نخواهند فرستاد. غیر ممکن است. باید قبل از این انجام می شد.»

او می افزاید: «روشن است که دولت فرانسه ما را نمی خواهد. آنها باید در باغوز ما را می کشتند. در آن صورت بار اضافی بر دوش کسی نبودیم.»

وی در پایان می گوید: «من خسته ام. دست آخر حتی اگر به کشورم هم پس فرستاده شوم به زندان خواهم رفت. [با کنایه می گوید] چه قدر آینده درخشانی در انتظار من است!!»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بوسنی برنامۀ بازگرداندن ۹ ستیزه‌جوی داعش از سوریه را به تاخیر انداخت

مشکلات آوارگان کرد سوری در قاب تصویر

هفتمین روز حمله ترکیه؛ بریتانیا صادرات اسلحه به ترکیه را به حالت تعلیق درآورد