حاشیه‌های یک بازی؛ وقتی رفتارهای نژادپرستانه بر مستطیل سبز سایه انداخت

حاشیه‌های یک بازی؛ وقتی رفتارهای نژادپرستانه بر مستطیل سبز سایه انداخت
Copyright 
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ویدئوها و تصاویر منتشر شده از استادیوم ملی واسیل لوسکی شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان گروهی از مردان نقاب‌پوش را در حال فریاد زدن و انجام سلام نازی‌ها نشان می‌دهد.

آگهی

پیروزی شش بر صفر انگلیس مقابل بلغارستان در مرحله مقدماتی مسابقات یورو ۲۰۲۰ تحت الشعاع شعارهای نژادپرستانه‌ای قرار گرفت که دوبار جریان بازی را مختل کرد و باعث توقف آن شد. در واکنش به این رفتارها نخست وزیر بلغارستان خواستار استعفای رئیس فدراسیون فوتبال این کشور شد.

ویدئوها و تصاویر منتشر شده از استادیوم ملی واسیل لوسکی شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان گروهی از مردان نقاب‌پوش را در حال فریاد زدن و انجام سلام نازی‌ها نشان می‌دهد. آن‌ها بعد از انجام این حرکات توسط ماموران به بیرون ورزشگاه هدایت شدند.

رسانه‌های محلی بلغارستان همچنین اعلام کردند که در حین بازی برخی از تماشاگران نیز صدای میمون درآوردند.

این رفتارها باعث شد، داور برای نخستین بار در دقیقه ۲۷ بازی را به حالت تعلیق درآورد. پس از آن، از بلندگوهای ورزشگاه نسبت به رفتارهای نژادپرستانه هشدار داده و گفته شد که ممکن است ادامه این رفتارها منجر به لغو بازی شود.

پس از دو دقیقه، بازی از سر گرفته شد تا اینکه برای بار دوم در دقیقه ۴۱ و پیش از پایان نیمه نخست باز هم بازی متوقف شد.

طبق گزارش رسانه‌ها، ایولین پوپوف، کاپیتان تیم بلغارستان در وقت استراحت بین دو نیمه، پیش تماشاگران رفت از آن‌ها درخواست کرد که جلوی این رفتارها گرفته شود.

ایولین پوپوف کاپیتان تیم بلغارستان در حال صحبت با تماشاگران بین دو نیمه

مفسران ورزشی خواستار اتخاذ یک راهبرد توسط یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) برای مقابله با نژادپرستی در زمان بازی فوتبال شدند.

یوفا پروتکل سه مرحله‌ای برای مقابله با نژاد پرستی دارد که در بازی عصر پنجشنبه بین انگلیس و بلغارستان به اجرا درآمد.

در مرحله نخست، داور اگر شاهد رفتارهای نژادپرستانه باشد، بازی را متوقف می‌کند و می‌خواهد در استادیوم اعلان عمومی شود که تماشاگران از این رفتارها اجتناب کنند.

مرحله دوم داور می‌تواند بازی را طولانی‌تر متوقف کند و اعلان دیگری در استادیوم پخش می‌شود.

در صورت تکرار رفتار نژادپرستانه پس از این دو مرحله، در مرحله سوم بازی به‌طور کامل باید لغو شود.

این یک جنون مطلق است که تنها به کار خود ادامه دهید و اساسا قبول کنید که در هنگام انجام کار خود مورد آزار و اذیت نژادپرستانه قرار می‌گیرید.
ماروین سوردل
بازیکن سابق فوتبال

ماروین سوردل، بازیکن سابق فوتبال نیز در واکنش به این بازی گفت که نسل‌های آینده احتمالا این سوال را با تعجب مطرح می‌کنند که چرا ایده ترک زمین بازی از سوی بازیکنان پس از تکرار رفتارهای نژادپرستانه پیگیری نمی‌شود.

او در توئیتی نوشت: «این یک جنون مطلق است که تنها به کار خود ادامه دهید و اساسا قبول کنید که در هنگام انجام کار خود مورد آزار و اذیت نژادپرستانه قرار می‌گیرید.»

جسی لینگارد، بازیکن تیم ملی انگلیس پس از بازی در توئیتی نوشت: «همه پسران انگلیسی قوی‌تر از آن‌هایی هستند که تصمیم به خراب کردن این بازی زیبا گرفتند! یوفا باید اقدامی در این رابطه انجام دهد!»

مارکوس رشفورد، زننده یکی از گل‌های انگلیس به بلغارستان نیز در رشته توئیتی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «بازی در این شرایط آسان نبود و این اتفاق‌ها در سال ۲۰۱۹ نباید رخ بدهد.» وی در ادامه از تماشاگران انگلیسی تشکر و اظهار امیدواری کرد که سفر امنی برای رسیدن به خانه داشته باشند.

نخست وزیر بلغارستان: رئیس فدراسیون فوتبال استعفا دهد

در ادامه واکنش‌ها به این بازی و رفتارهای نژادپرستانه تماشاگران، بویکو بوریسوف، نخست وزیر بلغارستان روز سه‌شنبه خواستار استعفای فوری رئیس فدراسیون فوتبال این کشور شد.

او در حساب کاربری فیس بوک خود تاکید کرد که بلغارستان یکی از بامداراترین کشورهای جهان است که در آن مردم با پیشینه قومی و مذهبی مختلف با هم زندگی مسالمت آمیزی دارند.

در واکنش به این خواسته، رحیم استرلینگ بازیکن تیم ملی انگلیس در حساب توئیتری خود آن را حرکت شایسته‌ای توصیف کرد.

آگهی

او پیش از این در توئیت دیگری نوشته بود: « برای بلغارستان که چنین احمق‌هایی نماینده‌های آن در استادیوم هستند متاسفم.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پس‌لرزه‌های خنده روحانی؛ کدام دستاوردهای افغانستان رؤیای ایران است؟

تری ونبلز، سرمربی انگلیسی در بازی تاریخی ایران-استرالیا در ۸۰ سالگی درگذشت

سر بابی چارلتون، اسطوره فوتبال انگلیس، در ۸۶ سالگی درگذشت