تولید استیک گیاهی با پرینت سه‌بعدی

تولید استیک گیاهی با پرینت سه‌بعدی
Copyright EURONEWS
Copyright EURONEWS
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

یک محقق جوان در اسپانیا توانست نخستین استیک گیاهی را توسط دستگاه پرینت سه‌بعدی تولید کند. این محقق کماکان روی طعم این جایگزین گوشت کار می‌کند و در نظر دارد تا آن را به تولید انبوه برساند.

آگهی

تولید گوشت یکی از آلاینده‌ترین صنایع در جهان به شمار می‌رود. تاثیر این آلایندگی‌های ناشی از پرورش دام بر تغییرات اقلیمی موجب شده تا پژوهشگران و محققان به دنبال راه‌های جایگزین تولید گوشت باشند. حالا یک محقق جوان در اسپانیا توانسته برای نخستین بار توسط دستگاه پرینت سه بعدی استیک گیاهی تولید کند.

این محصول در عین حال که ظاهر سه بعدی یک تکه گوشت را دارد، طعم گوشت نیز می‌دهد و دارای قوام فیبری کافی گوشت است.

میزان استفاده از گوشت در اسپانیا سالانه برای هر نفر ۹۴ کیلوگرم است

حالا مدتی است تولید گوشت سه‌بعدی به عنوان جایگزین واقعی برای گوشت حیوانات مطرح شده است.

اسپانیا یکی از بزرگترین مصرف کنندگان گوشت در اروپا است که میزان استفاده از آن حدود سالانه ۹۴ کیلوگرم به ازای هر نفر است.

چاپ استیک گیاهی

جوزفه کیونتی، مهندس و بنیانگذار «گوشت جدید» درباره گوشت گیاهی می‌گوید: «حالا گزینه مناسب و پایداری برای تولید گوشت وجود دارد و ‌آن چاپ استیک گیاهی توسط دستگاه پرینت سه بعدی است.»

به گفته او «این نخستین محصول گوشتی است که به صورت سه بعدی تولید شده و می‌تواند طعم و مزه گوشت بدهد و درعین حال دارای یک قوام الیافی باشد که یک جایگزین واقعی برای گوشت حیوانات است.»

این مهندس جوان می‌افزاید: «ما هنوز در مراحل پیش‌تولید هستیم و تا تولید این نوع گوشت سه‌بعدی با مقیاس زیاد فاصله داریم، الان مشغول کار روی طعم‌های مختلف این محصول هستیم.»

EURONEWS

پرورش دام از نظر تولید گازهای گلخانه‌ای تأثیر بیشتری بر‌ آلایندگی محیط زیست دارد، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو تخمین زده که ۱۴.۵ درصد از آلایندگی و تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از پرورش دام است و سهم حمل‌ونقل در این آلایندگی‌ها ۱۳ درصد است.

در زمان بیداری جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوا، مصرف کنندگان به طور فزاینده خواستار جایگزین‌هایی برای تولید گوشت از طریق روش‌های سنتی هستند.

در سال‌های اخیر جایگزین‌های گوشت در بازار اروپا ۴۵۱ درصد افزایش یافته است.

مارتینز البیوس، دکتر تغذیه درباره مواد و محتویات این استیک گیاهی سه‌بعدی می‌گوید: «نخود و برنج و پروتئین و جلبک دریایی از جمله مواد تشکیل دهنده این گوشت گیاهی پرینت شده هستند.»

باید دید آیا در آینده استیک‌های چاپ سه‌بعدی سر سفره شهروندان قرار خواهد گرفت یا نه؟

کریستینا اخینر، خبرنگار یورونیوز در اسپانیا

به توییتر یورونیوز بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زوج هلندی، اولین مستاجران خانه بتنی چاپ‌شده به وسیله چاپگر سه‌بعدی شدند

کاهش مصرف گوشت در ایران؛ شکاف ۶۰ درصدی با میانگین جهانی

رئیس سابق دولت خودمختار کاتالونیای اسپانیا: در آستانه بازپس‌گیری کنترل منطقه هستیم