ویروس کرونا می‌تواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش موبایل زنده بماند

ویروس کرونا می‌تواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش موبایل زنده بماند
Copyright canva
Copyright canva
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

زنده ماندن طولانی کرونا در محیط یعنی انتقال آن از طریق صفحه‌های نمایش گوشی‌ها به راحتی امکان‌پذیر است. کافی است در حین استفاده از تلفن همراه، فرد مبتلا در کنار شما سرفه یا عطسه کند. با این کار ویروس روی صفحه نمایش گوشی همراه شما می‌نشیند و به این ترتیب شما مبتلا خواهید شد.

آگهی

تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش گوشی‌های تلفن همراه کاربران زنده بماند و دوام بیاورد.

ررودرا چاناپاناور، ایمنولوژیست و پژوهشگر در مرکز علم سلامت در دانشگاه تنسی آمریکا که درباره ویروس کرونا تحقیق کرده، می‌گوید این ویروس می‌تواند روی سطوحی همچون صفحه نمایش موبایل‌ها تا ۹۶ ساعت یا ۴ روز در دمای طبیعی اتاق زنده بماند.

این تخمین بر پایه داده‌هایی است که در جریان شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ به سازمان جهانی بهداشت گزارش شدند.

کرونا و سارس هر دو از یک خانواده محسوب می‌شوند و هر دو ویروس به لحاظ راه‌های انتقال و نحوه اثرگذاری تا حدی به هم شباهت دارند و به همین دلیل در اصطلاح علمی از نام مشابه برخوردارند. ویروس سارس SARS-CoV خوانده می‌شود و ویروس جدید کرونا، نسخه ۲ آن یعنی SARS-CoV-2.

تحقیقات انجام شده روی ویروس سارس نشان می‌دهد که این ویروس می‌تواند روی دیوار گچی ۳۶ ساعت، روی فلز ضد زنگ و پلاستیک ۷۲ ساعت و روی شیشه ۹۶ ساعت دوام بیاورد.

زنده ماندن طولانی کرونا در محیط به این معنی است که انتقال آن از طریق صفحه‌های نمایش گوشی‌ها به راحتی امکان پذیر است. کافی است در حین استفاده از تلفن همراه، فرد مبتلا در کنار شما سرفه یا عطسه کند. ویروس به این طریق روی صفحه نمایش گوشی همراه شما می‌نشیند و شما پس از دست زدن به آن و مالیدن دست‌های خود به دهان یا بینی‌تان مبتلا خواهید شد.

یک تحقیق انجام شده نشان می‌دهد که افراد به طور متوسط ۲۶۰۰ بار در روز گوشی خود را برمی‌دارند.

یک پژوهش دیگر که در دانشگاه نیو ساوت‌ولز در استرالیا انجام شد نیز نشان می‌دهد افراد به طور متوسط ۲۳ بار در ساعت، یا ۳۶۸ بار در زمان بیداری، صورتشان را لمس می‌کنند.

کارشناسان توصیه می‌کنند روزانه چند بار صفحه نمایش موبایل‌ها با دستمال آغشته به آب صابون تمیز شود. همچنین اسپری‌هایی که از ترکیب آب و الکل ساخته‌ شده‌اند، می‌توانند برای تمیز کردن صفحه نمایش مورد استفاده قرار گیرند. نورهای فرابنفش نیز باکتری‌ها و ویروس‌های نشسته بر سطح گوشی را به خوبی از بین می‌برند، با این حال قیمت آن‌ها که به ۶۰ دلار می‌رسد ممکن است کمی گران باشد.

ویروس کرونا تا روز جمعه ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۱۳۹۸) بیش از ۱۳۵ هزار نفر را در دنیا مبتلا کرده و جان نزدیک به ۵ هزار تن را گرفته است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

امنیت بیشتر و تصحیح بهتر اشتباهات تایپ تلفنی؛ شرکت سوئیسی رقیب گوگل؟

۳ سوالی که باید درباره رژیم غذایی‌تان از خود بپرسید

اطلاعات شخصی ۷۳ میلیون مشتری شرکت مخابراتی «ای‌تی‌ اند تی» در آمریکا به اینترنت درز کرد