چرا آمریکا می‌گوید ماسک بزنید، اروپا می‌گوید ماسک نزنید؟

چرا آمریکا می‌گوید ماسک بزنید، اروپا می‌گوید ماسک نزنید؟
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

تغییر رویهٔ دولت آمریکا براساس اطلاعاتی صورت گرفته است که می‌گوید مبتلایانی که علائمی نشان نمی‌دهند ناقلان بالقوه هستند و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد از هر چهار مبتلا به کرونا یک نفر هیچ علائمی نشان نمی‌دهد.

آگهی

ایالات متحده اخیرا راهنمای بهداشتی پوشاندن صورت برای پیشگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا را تغییر داد. دونالد ترامپ، رئيس جمهوری این کشور نیز اعلام کرد زدن ماسکهای متفاوت از ماسک بهداشتی «اختیاری» است.

این در حالی است که مقررات و توصیه‌ها قبلا عکس این بود، و برای نمونه، رئیس کل بهداری دولت فدرال آمریکا اوائل ماه مارس توییت کرده بود که: «مردم نباید دیگر ماسک بخرند.»

مبتلایان بی‌علائم، ناقلان بالقوه

تغییر رویهٔ دولت آمریکا براساس اطلاعاتی صورت گرفته است که می‌گوید مبتلایانی که علائمی نشان نمی‌دهند ناقلان بالقوه هستند. و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد از هر چهار مبتلا به کرونا یک نفر هیچ علائمی نشان نمی‌دهد.

این در حالی است که مقامات بهداشتیِ بسیاری از کشورهای آسیایی نظیر چین و کرهٔ جنوبی، در این روزها، زدن ماسکهای پارچه‌ای را به مردم توصیه می‌کنند اما در بسیاری از کشورهای غربی به مردم گفته می‌شود ماسک نزنند مگر آنکه بیمار باشند.

گرچه در اروپا نیز کشوری نظیر اتریش از شهروندانش خواسته در اماکن عمومی ماسک بزنند اما این اقدام با همراهی رسمی اکثریت کشورها توأم نبوده است.

AP
مقامات بهداشتی آمریکا می‌گویند هفتهٔ دوم ماه آوریل، سخت‌ترین هفته برای شهروندان این کشور در مقابله با کروناستAP

اختلاف در رویکرد سازمان‌های بهداشتی در اروپا و آمریکا

مرکز اروپایی پیشگیری از بیماری‌ها و مهار آنها تا آنجا پیش می‌رود که هشدار می‌دهد زدن ماسک ممکن است «به‌خاطر احساس امنیت کاذبی که ایجاد می‌کند خطر ابتلا به بیماری کوید-۱۹ را افزایش بدهد.

این رویکرد با توصیهٔ سازمان جهانی بهداشت هماهنگی دارد که می‌گوید «فقط افراد بیمار، پرستارانِ آنها و نیز کارکنان بهداشت» باید ماسک بزنند.

لوتار وایلر، مدیر موسسهٔ رابرت کُخ آلمان اخیرا اعلام کرد که «فقط شستن دست و حفظ فاصلهٔ اجتماعی برای پیشگیری از این بیماری موثر است.» وی افزود: «ماسک زدن تأثیری ندارد و هیچگونه شواهدی در درست نیست که دیگران را از ابتلا به بیماری مصون می‌دارد.»

AP
یک شهروند آمریکایی حین رانندگی ماسک پارچه‌ای دست‌ساز بر صورت دارد.AP

اما دکتر هاروی فاین‌برگ، رئیس آکادمی ملی علوم آمریکا در کمیتهٔ ویژهٔ بیماری‌های عفونی، سه روز پیش، با اشاره به شماری از پژوهش‌های اخیر به کاخ سفید نوشت شواهدی در دست است که نشان می‌دهد ویروس کرونا «با تنفس خالی یا هنگام گفتگو» نیز می‌تواند از فردی به دیگری منتقل شود و در ادامه با اشاره به پژوهش تازه‌ای در هنگ‌کنگ افزود:‌ «زدن ماسک ویژهٔ جراحی می‌‌تواند مانع انتشار این نوع ویروس شود.»

شماری از مقامات شهری ایالات متحده، با توجه به کمبود شدید ماسک بهداشتی در جهان، به شهروندان خود توصیه می‌کنند که صورت خود را با ماسک دست‌ساز و یا شال‌گردن بپوشانند.

مقامات سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین اظهار نظر در این زمینه اعلام کردند که این سازمان همچنان به بررسی وسیعتر دربارهٔ تأثیر استفاده از ماسک در مهار بیماری انتقال کوید-۱۹ ادامه می‌دهد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

شمار قربانیان کرونا در ایتالیا، اسپانیا، آمریکا و فرانسه از ۵۳ هزار نفر گذشت

جنگ ماسک‌ها؛ ضبط ۴ میلیون ماسک در لیون فرانسه، سوئد را به خشم آورد

با کارایی انواع ماسک‌های محافظتی آشنا شویم