ترکیه از آغاز تأسیس مرکز مشترک نظارت بر آتش بس قره باغ با روسیه خبر داد

صلح‌بانان روسی در قره باغ
صلح‌بانان روسی در قره باغ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ترکیه با آن که حامی اصلی آذربایجان در نبرد قره باغ بود، هیچ نیروی صلح‌بانی در منطقه ندارد اما اکنون می‌گوید که توافق‌نامه‌ای را با روسیه برای راه‌اندازی مرکز مشترک نظارت بر آتش‌بس نهایی کرده است.

آگهی

ترکیه می‌گوید کار تأسیس مرکز مشترک نظارت بر اجرای آتش بس در منطقه جنگزده ناگورنو قره باغ به همراه روسیه آغاز شده است.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه روز چهارشنبه دوم دسامبر (۱۲ آذر) درباره این مركز موقت كه پس از نبرد اخیر بین آذربایجان و نیروهای ارمنستان تأسیس می‌شود، زمان آغاز فعالیت آن را «خیلی زود» اعلام کرد.

این نبرد سخت‌ترین درگیری نظامی بر سر قره باغ در چند دهه اخیر بوده است، منطقه‌ای از نظر قوانین بین‌المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان شناخته شده، اما به دست عمده ساکنان ارمنی اداره می‌شود. آذربایجان و ارمنستان ماه گذشته پس از شش هفته جنگ بر سر این منطقه و بعد از پیروزی‌هایی که آذربایجان به دست آورد، آتش‌بسی را با میانجیگری روسیه امضا کردند.

اپلیکیشن یورونیوز را از پل استور دانلود کنید

پس از آن، صلح‌بانان روسی بر پایه توافق‌نامه آتش‌بس امضا شده، در منطقه قره‌باغ و کریدور لاچین که مرکز این منطقه را به ارمنستان وصل می‌کند، مستقر شدند.

ترکیه با آن که حامی اصلی آذربایجان در نبرد قره باغ بود، هیچ نیروی صلح‌بانی در منطقه ندارد اما پیش از این توافق‌نامه‌ای را با روسیه برای راه‌اندازی پست مشترک دیده‌بانی و پایش بر آتش‌بس قره باغ نهایی و امضا کرد.

وزیر خارجه ترکیه گفت: «توافق حاصل شده است. هیچ منع قانونی برای تشکیل مرکز نظارت مشترک ما در آن منطقه (قره باغ) جود ندارد. اکنون ساخت آن در حال انجام است و همکاران ما به زودی کار خود را در آنجا شروع می‌کنند.»

وی افزود: «ژنرال‌های ترکیه و روسیه در این مرکز حضور یافته و افسران هر دو کشور بر آتش‌بس و حفظ ثبات در منطقه نظارت خواهند کرد.»

خبرگزاری آناتولی روز چهارشنبه نوشت سربازان تُرک نیز با تصویب پارلمان ترکیه و توافق با آذربایجان و روسیه برای نظارت بر روند آتش‌بس به مناطق آزادشده آذربایجان اعزام می‌شوند.

آسوشیتدپرس
جنگ قره باغآسوشیتدپرس

ترکیه تاکنون از گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به دلیل نیافتن راه حل دائمی برای بحران قره باغ شدیدا انتقاد کرده است. ایالات متحده آمریکا، فرانسه و روسیه به طور مشترک ریاست این گروه را بر عهده دارند.

فرانسه که میزبان ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر از جمعیتش را شهروندان ارمنی‌تبار تشکیل می‌دهند، خواهان نظارت بین‌المللی بر آتش بس قره باغ است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

صلیب سرخ: آذربایجان دسترسی قره باغ را مسدود کرده است

روسای سازمان‌های اطلاعاتی آذربایجان و ارمنستان در روسیه گفتگو کردند

ترکیه در واکنش به تحریم‌های اتحادیه اروپا: مغرضانه و غیرقانونی است