ایالات متحده ماه آینده پس از ۵۰ سال به کره ماه بازمی‌گردد

پرواز آزمایشی آرتمیس ۱ در سال ۲۰۲۲
پرواز آزمایشی آرتمیس ۱ در سال ۲۰۲۲ Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پس از حدود نیم قرن از فرود موفقیت‌آمیز فضاپیمای آپولو بر سطح کره ماه، اکنون ایالات متحده قصد دارد در ۲۵ ژانویه یک کاوشگر فضایی را روی کره ماه فرود بیاورد.

آگهی

این فرودگر که «پرگرین» (Peregrine) نام دارد و توسط شرکت آمریکایی «آستروبوتیکس» ساخته شده است، بدون سرنشین خواهد بود.

جان تورنتون، مدیر عامل این شرکت، گفته است که این فضاپیما ابزارهای ناسا را برای مطالعه محیط ماه پیش از انجام ماموریت‌های سرنشین‌دار آرتمیس حمل خواهد کرد.

وی که در یک نشست مطبوعاتی صحبت می‌کرد گفت: «یکی از چالش‌های بزرگ کاری که ما در اینجا انجام می‌دهیم، تلاش برای پرتاب و فرود بر سطح ماه با حداقل هزینه است.»

چندین سال پیش ناسا تصمیم گرفت برای ارسال آزمایش‌ها و فناوری‌های خود به سطح ماه از شرکت‌های خصوصی آمریکایی بهره بگیرد و از طریق ارائه قراردادهایی با قیمت ثابت، امکان توسعه اقتصادی ماه و ارائه خدمات حمل و نقل در انجا با هزینه کمتر را فراهم کند.

رئیس شرکت آستروبوتیکس اضافه کرد: «تنها نیمی از مأموریت‌هایی که به سطح ماه رفته‌اند، موفقیت‌آمیز بوده‌اند. بنابراین مطمئناً این کار یک چالش دلهره‌آور است. من در هر مرحله از این یک ماموریت وحشت‌زده و هیجان‌زده خواهم شد.»

برنامه بلند شدن این موشک جدید برای روز ۲۴ دسامبر برنامه‌ریزی شده است، با این حال «چند روز» طول خواهد کشید تا این کاوشگر به مدار ماه برسد و قبل از فرود در روز ۲۵ ژانویه نیز باید چند روز صبر کند تا شرایط نور در محل فرود مناسب شود.

مطابق اعلام مقامات شرکت، فرود به صورت مستقل و بدون دخالت انسان انجام خواهد شد اما تیمی از دانشمندان از مرکز کنترل زمینی بر آن نظارت خواهند کرد.

پیشتر در بهار امسال یک شرکت دانش‌بنیان ژاپنی تلاش کرده بود به اولین شرکت خصوصی تبدیل شود که روی ماه فرود می‌آید، اما مأموریت آن با بروز یک سانحه به پایان رسید. سازمان فضایی اسرائیل نیز در سال ۲۰۱۹ در انجام کاری مشابه شکست خورد. 

تا کنون تنها چهار کشور ایالات متحده، روسیه، چین و اخیراً هند با موفقیت روی ماه فرود آمده‌اند.

علاوه بر شرکت آستروبوتیکس، ناسا با شرکت های دیگری مانند «فایرفلای ائرواسپیس»، «دریپر» و «اینتوایتیو ماشینز» برای ارسال تجهیزات به ماه قرارداد امضا کرده است. قرار است کاوشگر شرکت دریپر ماه ژانویه با موشک اسپیس ایکس به پرواز درآید.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

کریس کولبرت، مدیر برنامه اعزام کاوشگران به ماه ناسا، گفت: «مدیران ناسا از خطرات چنین ماموریت‌هایی آگاه هستند و پذیرفته‌اند که برخی از آنها ممکن است موفقیت‌آمیز نباشند.»

او اضافه کرد: «با این حال حتی اگر تمامی فرودها نیز موفقیت‌آمیز نباشند، این برنامه تاثیر خود را بر زیرساخت‌های تجاری مورد نیاز جهت ایجاد یک اقتصاد فرازمینی در ماه خواهد گذاشت.»

ناسا با برنامه آرتمیس خود قصد دارد در دهه بیست میلادی پایگاهی دائمی در ماه ایجاد کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

انتشار تصویر خیره‌کننده ناسا از دهانه مرموز «شکلتون» بر روی سطح کره ماه

ماموریت آرتمیس؛ برنامۀ پرتاب موشک پیشران به دلیل مشکل فنی لغو شد

کاخ سفید از ناسا خواست برای کره ماه استانداردهای زمانی تعیین کند